Economie

Brugse ondernemingen leiden gigantische energieverliezen


Audio Reportage

Brugse ondernemingen leiden gigantische energieverliezen
Brugge, maandag 10/9/2012. Heel wat Brugse ondernemingen leiden dagelijks gigantische energieverliezen. Dat blijkt uit een reeks infrarode foto's die in opdracht van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen werden genomen van vier West-Vlaamse bedrijventerreinen en die vandaag in primeur voor BelgiŽ op het Internet werden verspreid.

Dakisoloatie ondermaats

"Veel bedrijven beschikken nog steeds niet over een goede dakisolatie en verspillen bijgevolg warmte, en dus geld, via hun dak," zegt Peter Clauwaert van de POM, die hen alvast op weg wil helpen om vaak zeer veel energie te besparen. "De bedrijven kunnen met de foto's zelf de kwaliteit van hun dakisolatie kunnen bepalen".

Infrarood

Tijdens de nacht van 21 op 22 februari 2012 werd een thermografische luchtfoto genomen van het bedrijventerrein Herdersbrug, de Transportzone in Zeebrugge, Kampveld in Oostkamp, en Plassendale in Oostende. Een aantal bedrijven werkten ook mee aan deze thermografische warmteopnames door gegevens aan te leveren over hun gebouwen zoals de temperatuur onder het dak, op het moment van de opname van de warmtefoto vanuit de lucht. Na kalibratie van deze gegevens werd een kleurenlegende opgemaakt die de bedrijven toelaat om zelf na te gaan hoe het zit met de eigen dakisolatie.

De thermografische warmtefoto's kunt u bekijken op: www.eco2profit.eu/warmtefoto.

Meer weten?

Op 29 november worden de resultaten voorgesteld op een workshop in Greenbridge (Oostende) en kunnen ondernemers extra uitleg krijgen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.eco2profit.eu/warmtefoto
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Zeebrugge    Zwankendamme    Sint-Pieters    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag