Cultuur en evenementen

17de Kroenkelen op 16 September 2012

Op de agenda voor Brugge op zondag, 16/9/2012:

Audio Reportage

17de Kroenkelen op 16 September 2012
Brugge, donderdag 6/9/2012. De Grordel komt dit jaar nog niet naar Brugge, maar Kroenkelen zet al voor de 17de keer het Brugse groen en de rand in de kijker. Zowel de parken, vesten en buurtpleintjes in de woonzones als de buitengebieden van het Brugse ommeland worden in deze happening betrokken.

Zuidwesten

"Dit jaar ligt de nadruk op het zuid-westen van Brugge", zegt groenschepen Franky Demon. "Naast de binnenstad zijn het vooral de bosgebieden van Tillegem, Beisbroek en het Vloetemveld in Zedelgem, de Meetkerkse moeren en de zilte weiden van de Zuienkerkse en Lisseweegse polder die we in de verschillende trajecten terugvinden. Je komt er ondermeer langs het prachtige fietspad aan de Zeeweg, dat vorig jaar nog maar werd geopend als één van de realisaties van de groene fietsgordel rond Brugge. Ook het Graaf Visartpark, dat na de herinrichting nog steeds een ongelofelijk succesverhaal is, zit weer in het parcours. De fietsers passeren ook langs de Sint-Pietersplas, waar rond de jaarwisseling starten met de aanleg van een nieuw fietspad. De recent gerealiseerde oude spoorwegbedding even verderop in Sint-Pieters is zeker een aanrader, evenals Park Bloemenoord en het speelstrand in Zeebrugge."

Wandelen en fietsen

Wandelaars kunnen kiezen tussen afstanden gaande van 6 tot 40 Km en de fietsers komen aan bod met afstanden tussen 25 en 100 Km. In de persmap vind je een korte beschrijving van de verschillende fiets- en wandelroutes.

Hopelijk kentering

Demon hoopt dat de dalende trend van het aantal deelnemers van de voorbije jaren kan worden omgebogen, maar stelt vast "dat er op hetzelfde moment weer veel te doen is: de autoloze zondag waarbij in de binnenstad veel evenementen zijn, de Batjes en Sint-Kruis Kermis. Daarom moeten we er over nadenken om het evenement te verplaatsen naar de eerste zondag van september, zeker nu de Gordel in omvang zal afnemen."

Animatie

Op verschillende plaatsen langs het parcours is animatie voorzien. In het Astridpark kan je via ludieke workshops van Reponsible Young Drivers ervaren hoe belangrijk het is je gordel te dragen en hoe gevaarlijk het is om onder invloed te rijden. De burg wordt een kinderparadijs en op verschillende plaatsten zijn er live optredens met als sluitstuk Wim Soutaer vanaf 17u in het KTA in St-Michiels.

Inschrijven
Vanaf 7 uur in sporthal KTA, Rijselstraat, Sint-Michiels.
Vanaf 9 uur (enkel voor fietsers) ook in 't Roodhof in Oostkamp, Groene Meersen in Zedelgem en het SPC in Jabbeke.
Kostprijs: 1,5 euro voor leden van wandel- en fietsclubs, 2 euro voor niet-leden

(EC-Eigen Berichtgeving-Foto: EC)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Milieu    Evenementen    Mobiliteit    Franky Demon    Sint-Michiels    Sint-Kruis    Zeebrugge    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag