Nieuws uit de Brugse regio

Ann wil niet echt naar de gemeenteraad, Karin des te meer


Audio Reportage

Ann wil niet echt naar de gemeenteraad, Karin des te meer
Brugge, dinsdag 4/9/2012. De hele week brengt de Stadsomroep dagelijks twee nieuwe kandidaten, voor de verkiezingen, straks op 14 oktober 2012 op de lijst staan. De twee kandidaten vandaag konden moeilijk verder af liggen van de twee gisteren: gisteren rechts, vandaag links, gisteren twee mannen, vandaag twee vrouwen. Gisteren hadden we een debat(je), vandaag twee individuele interviews die we achteraf tot één geheel monteerden.

U geeft de scores

Bij deze interviews kan U onderaan uw reactie op de interviews kwijt. Die reacties zullen we volgende week verder analyseren om te komen tot het Brugs Politiek Jongerenrapport 2012.

Karin en An

Maatschappelijk werkster Ann Vangaever is inmiddels 38 en kandidaat bij sp.a. Karin Robert staat als ondervoorzitter van de Brugse partijafdeling bij Groen op de lijst. We hebben ook vandaag de interviews bewust niet kort gehouden, zodat u beide kandidaten voldoende en over enkele verschillende onderwerpen aan het woord hoort komen.

Zin

Hoezeer de twee personen aankijken tegen het verkozen worden blijkt al meteen uit de vraag of ze er echt zin in hebben. En dan blijkt dat Ann -bijzonder eerlijk- toegeeft dat ze op de lijst staat omdat ze door haar vriendin Annick Lambrecht gevraagd werd en wat te snel ja had geantwoord, maar dat ze het eigenlijk nog veel te vroeg vindt om echt in de politiek te stappen. Leerkracht Karin Robert daarentegen staat te popelen van ongeduld om haar mogelijke taak in de gemeenteraad aan te vatten, "want een voordracht alleen is niet meer voldoende": ze wil iets doen, door naar de mensen te luisteren, dat wat ze gehoord heeft met anderen te bespreken om dan via de gemeenteraad in overleg tot beleid te komen. En ze gaat er van uit dat als haar verhaal klopt en haar zaak goed voorbereid is, het schepencollege naar haar zal luisteren, ook al zit ze in de oppositie.

Geen zetel warm houden

Beiden vinden dat je enkel in de gemeenteraad moet gaan zitten als je daar echt iets wil doen en Karin Robert probeert uit te leggen waarom Groen raadsleden die heel actief waren niet langer op de lijst heeft staan, ten voordele van de vernieuwing, "en die verjonging is gedragen doorheen de groep, ook door de ouderen die eigenlijk ook op onze partijlijst staan". En daarmee konden Karin Robert op een eerste politieke bocht betrappen: noch Rita Brauwers noch Guido Maertens staan immers op de lijst van Groen en het zou ons ten zeerste verbazen moesten die twee nu met hart en nieren achter de nieuwe Groene lijst staan.

Stad aantrekkelijk maken voor jongeren

Maar we vroegen verder: wat is voor haar belangrijk? En daar bleek dat ze, vanuit haar achtergrond als leerkracht, de kaart van de jongeren wil trekken. Om Brugge aantrekkelijker te maken moet wonen in Brugge betaalbaarder worden. "En ik weet dat ik vanuit mijn beroepswereld de instrumenten heb om dat verhaal te vertellen en daar iets mee te doen..."

Uw score

U kunt nu alvast voor beide kandidaten via de Facebook onderaan deze pagina een score tussen 0 en 10 te geven aan de kandidaten en daar liefst wat commentaar aan toevoegen. Anoniem toevoegen kan dus niet... Die reacties zullen we volgende week verder analyseren om te komen tot het Brugs Politiek Jongerenrapport 2012.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Groen    sp.a    Annick Lambrecht    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag