Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe bomen in Sint-Jozef


Brugge, donderdag 30/8/2012. De Groendienst heeft onder meer naar aanleiding van geplande wegeniswerken besloten om in vier straten in Sint-Jozef nieuwe bomen aan te planten. Het eerste deel van de Cornelis Everaertstraat wordt beplant met zuilvormige olmen. Deze boom is resistent tegen de iepenziekte. De gazonstroken in de Cornelis Everaertstraat, tussen de Tijl Uilenspiegel en Vier-Heemskinderenstraat, krijgen christusdoorns. Het betreft een doornloze boom met een eironde kroon.
In het gedeelte vanaf de Vier-Heemskinderenstraat tot aan de Koolkerkse Steenweg wordt de bestaande eikenrij palend aan de Koolkerkse Steenweg doorgetrokken.
In de Hippoliet van Peenestraat, de Tijl Uilenspiegelstraat en de Vier-Heemskinderenstraat worden sierkersen aangeplant. Deze boom draagt witte bloemen en krijgt geen vruchten.

De omwonenden krijgen de kans om de plannen, opgemaakt door de Groendienst, te bekijken en om eventueel opmerkingen te geven. De plannen zijn te bekijken bij de Groendienst, de Communicatiedienst en de betrokken gemeenteafdelingen.

Internetgebruikers kunnen de plannen ook op de website raadplegen. Ga naar bewonersinfo > Informatie en inspraak > Ontwerpplannen ter inzage.

Wie meer deskundige info wenst, kan zich wenden tot Marieke Dhaeze van de Groendienst en ontwerpster van de plannen. Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 11.45 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, tel. 050 32 90 26, marieke.dhaeze@brugge.be

De inzageperiode loopt nog tot en met 17 september.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Milieu    Sint-Jozef    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag