Nieuws uit de Brugse regio

Aalmoezenier redt fin de saison BBQ


Audio Reportage

Aalmoezenier redt  fin de saison BBQ
Zeebrugge, zondag 2/9/2012. Dank zij aalmoezenier 'Padre' Hubert Sergeant is de fin de saison BBQ van de de Handelsgebuurtekring van Zeebrugge Strandwijk niet helemaal in het water gevallen: integendeel.

Rukwind bijna het einde

In de nacht van vrijdag op zaterdag, had een rukwind tijdens een korte maar vrij hevige storm de tent weggeblazen, waarin de BBQ had moeten doorgaan. En het tentenverhuur-bedrijf kon niet meer tijdig voor vervanging zorgen, wat uiteraard een bijzonder groot probleem was, voor de organisatoren die weken voorbereiding letterlijk weggeveegd zagen.

Kapel brengt redding

Maar aalmoezenier Sergeant stelde van zodra hij van de tegenslag hoorde zonder verpinken de Stella-Maris Kapel ter beschikking gesteld voor de organisatoren. De ruim 160 deelnemers van de BBQ werden daar, dank zij wat ge´mproviseerde aanpassingen (foto) in optimale condities ontvangen en ondanks de weergoden werd de BBQ een groot succes. Henk De Clercq, de voorzitter van de Handelsgebuurtekring Zeebrugge Bad denkt er nu al aan om volgend jaar "weer de kapel te gebruiken in plaats van risico's te nemen met een tent: het voelde veilig aan en het was er bijzonder aangenaam..."

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Hans Snijkers)
Meer over Evenementen    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag