Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Hippe Hoppers de beste van het land


Audio Reportage

Brugse Hippe Hoppers de beste van het land
Brugge, zaterdag 1/9/2012. De Hippe Hoppers uit Brugge zijn gisterenavond als ietwat onverwachte winnaars uit de bus op de nationale finale van de Brouwland Biercompetitie in het Arsenaal van Brussel en mogen zich dus de beste amateur-bierbrouwers van het land noemen.

Topjury

Een jury met grote namen als Jean-Marie Rock van Orval en Bert Van Hecke, van BOMBrouwerij toetste de 8 geselecteerde provinciale winnaars, die overgebleven waren uit de oorspronkelijke 90 deelnemende bieren, aan twintig smaak- en geurcriteria en op eventuele afwijkingen in de smaak (wort, hars, zwavel, ... ) waarbij zowel de basissmaak, het mondgevoel en de nasmaak beoordeeld werden en de visuele aspecten, zoals de presentatie in de fles, het koolzuur, de helderheid en natuurlijk de schuimkraag.

De acht geselecteerde provinciale teams waren De Hopscheppers uit Antwerpen, Bob de Brouwer uit Limburg, CB Arlon uit Luxemburg, Wezullezieneh uit Namen, Sasquatch uit Waals-Brabant, Perpetuum Beer Squad uit Oost-Vlaanderen, Zythologisch Genootschap uit Vlaams Brabant en de Hippe Hoppers uit West-Vlaanderen.

Onverwachte winnaars

Het team uit Brugge, dat de overwinning helemaal niet had verwacht, ontvangt vijfhonderd liter van zijn zelfgebrouwen bier: een blonde triple met de naam "Bryggja", gebrouwen door een professionele brouwerij. Dat zijn al gauw een paar duizend stevige pinten hebben ze hier op de redactie alvast met interesse uitgerekend...

Op de markt

Op termijn wil Hugo Gevaert van de Hippe Hoppers het "Bryggja" Bier laten brouwen door een gerenommeerde brouwer. "Zelf daarin investeren vereist een veel te grote investering. We gaan eerst nog met onze voeten weer op de grond proberen te komen, voor we gaan beslissen hoe we dit precies gaan aanpakken. En wat de reden van het succes van het bier is: je moet een bier brouwen dat je zelf lekker vindt. Niet iets proberen te maken omdat je hoopt dat een ander het lekker zal vinden. Ik denk dat dat ons geheim is".

(FN-Meegedeeld Brouwland en Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brouwland.be
Meer over Techniek    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag