Nieuws uit de Brugse regio

Maandag krijgen Brugse politici hun rapport

Maandag krijgen Brugse politici hun rapport
Brugge, donderdag 23/8/2012. Met het oog op de komende toegangsexamens voor de nieuwe legislatuur krijgen aanstaande maandag de Brugse politici van alle partijen die straks meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van de Stadsomroep hun rapport over de voorbije jaren. Met één enkel cijfer en een korte motiverende tekst – zo hoort dat op een rapport schijnt het – kan elke Bruggeling dan nagaan wat wij, die de voorbije jaren steevast de Brugse gemeenteraadszittingen bijwoonden, vinden van hoe de politici het daar en daarrond doen.

De postjes

Op het rapport zult U ook kunnen lezen wat die politici nog allemaal doen naast hun gemeenteraadslid, schepen of burgemeester zijn zodat U op basis daarvan een inschatting kunt maken over wie verdient (her) verkozen te worden of niet. We geven trouwens niet alleen de huidige raadsleden punten, maar ook enkele andere kandidaten. Niet alle kandidaten overigens: wie we nog nooit politiek bezig zagen kunnen we moeilijk punten geven.

Objectief?

Het rapport is overigens geen objectief cijfer: de kandidaten moesten geen examen afleggen. We hebben niet het aantal voorstellen of interpellaties nageteld of hoeveel keer de raadsleden te laat waren op de gemeenteraad, hoewel dergelijke zaken in sommige gevallen wel in de motivering worden vermeld, wanneer we ze relevant vinden. De raadsleden zelf zullen achteraf ongetwijfeld stellen dat het duidelijk is dat de meester zijn favorieten heeft, en wie weet is dat wel zo, maar... Maandag dus. Hier, bij de Stadsomroep. Het voorlopige rapport, want de eindscore geeft U later in het stemlokaal, maar deze keer met misschien wel met wat meer kennis over de kandidaten?

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag