Nieuws uit de Brugse regio

N-VA-motorrijders willen busstroken open voor motoren


Audio Reportage

N-VA-motorrijders willen busstroken open voor motoren
Brugge, woensdag 22/8/2012. Enkele Brugse motorrijdende politici van N-VA vragen om de busstroken open te stellen voor motor- en scooterrijders. Volgens Patrick Daels, die dagdagelijks met zijn BMW R1100 RT rondtoert is de Baron Ruzettelaan een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden: het verkeer staat hier dagelijks stil tijdens de spits en als je de busstroken opnieuw volwaardige rijstroken maakt zou het hier wellicht veel beter gaan, maar helaas wordt niet ingegaan op dit voorstel en dus moeten er voorlopig andere maatregelen genomen: steeds meer mensen rijden met de motor en laten hun auto aan de kant staan waardoor ze nu al voor een betere verkeersdoorstroming zorgen, maar dat kan nog beter door hen toegang te verlenen tot de busstroken.

Bijna geen kosten

De maatregel is snel in te voeren en hoeft bijna niets te kosten want het plaatsen van een onderbord bij de borden die de busstrook aankondigen is al voldoende om motoren en scooters toe te laten van de busstrook.

Motoren mogen sinds het Koninklijk Besluit van 11 juni 2011 overigens reeds tussen twee stilstaande rijen auto's doorrijden in de file. Een stilstaand voertuig voorbijrijden in de file wordt verkeerstechnisch niet langer als (rechts) inhalen beschouwd.

(FN-Meegedeeld-N-VA)

FN
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    N-VA    Verkiezingen    Patrick Daels    Hugo De Bondt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag