Cultuur en evenementen

Elements Festival 2012: Van onbrugs naar Brugge

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 22/9/2012:

Audio Reportage

Elements Festival 2012: Van onbrugs naar Brugge
Brugge, dinsdag 21/8/2012. Na de voorbije twee succesvolle edities van Elements Festival, dat telkens op duizenden bezoekers konden rekenen, belooft zaterdag 22 september 2012 weer een topdag te worden: "het stadsbestuur staat toe dat er dit jaar 8500 bezoekers komen en tientallen dj's verspreid over zes podia moeten met een imponerende licht- en lasershow en pompende beats weer voor een overweldigende sfeer zorgen, waarmee Elements verder kan groeien als het dance-evenement van West-Vlaanderen" , zegt organisator Ward Benoit. Het Elements Festival ontstond in 2010 als een creatie van Suburb Soundz in het kader van Brugge Centraal. West-Vlaanderen had voor het eerst een echt dancefestival.
Dit jaar gaat dus de derde editie van het Elements Festival door met een aantal internationaal gereputeerde artiesten, telkens gekoppeld aan minder bekende en regionale namen. Deze artiesten worden geprogrammeerd op zes verschillende podia: Elektropedia, Cliché, Suburb Soundz, Skankerz, MuSick en Young Talent.

Programma

"De Skankerz stage richt zich op drum & Bass en dubstep met headliners uit de UK en Zweden waaronder Ed Rush vs Audio en Liquid Stranger. Aan Hardere dubstep, core en darkstep kunnen de bezoekers zich tegoed doen op de MuSick stage met artiesten als Evil Activities, Speed Freak, Radium en Limewax b2b The Panacea. De Suburb Soundz stage spitst zich toe op hardtechno met grote namen zoals Technasia en Manu Kenton uit Frankrijk, Ben Sims en Space Djz. De Elektropedia stage wordt voorbehouden voor dance artiesten als TAI, Moonlight Matters, en de Humo Rock Rally winnaars Compact Disk Dummies. Op de Cliché stage komt Urban, R&B en Hiphop met deze keer ook voor het grotere publiek 't Hof van Commerce maar ook het Duitse Pow Pow Movement en het Jamaicaanse T.O.K.. De Young Talent stage brengt jongere dj's en lokale talenten."

Van onbrugs naar Brugge

Elements Festival gaat door op de terreinen van stal Tillegem en richt zich op jongeren van 16 tot 35 jaar. Er is daarbij uiteraard een camping voorzien voor de festivalgangers en "die camping en de sfeer die daar door de jongeren zelf wordt gemaakt vanaf de vooravond van het festival tot de dag nadien draagt," volgens Ward Benoit "bij tot het onbrugse karakter van het festival: Elements is op zich een beetje als onbrugs gestart, en wellicht is het daarom ook een succes geworden, omdat we dit soort evenement precies in Brugge organiseerden. Maar ondertussen heb ik de indruk dat het festival echt Brugs aan het worden is. Elements is nu Brugge."

De tickets in voorverkoop kosten 35 EUR zonder camping en 40 EUR met camping en zijn verkrijgbaar in de Fnac, Free Record Shop, Brooklyn, In&Uit Brugge of via de website www.elementsfestival.be.

(FN-Meegedeeld-Suburb Soundz)

FN
Meer op www.elementsfestival.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Rock/Pop/...    Jongeren    Andere Culturen    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag