Cultuur en evenementen

Gouden Boomstoet: een categorie apart

Op de agenda voor Brugge op zondag, 19/8/2012:

Audio Reportage

Gouden Boomstoet: een categorie apart
Brugge, woensdag 15/8/2012. Op zondag 19 en zondag 26 augustus trekt de Gouden Boomstoet weer door Brugge. De Praalstoet is een groot opgezet spektakelstuk met reuzen, praalwagens en 2.000 kleurrijk uitgedoste figuranten en is daarom volgens organisator Etienne Mommerency "de belangrijkste stoet in Vlaanderen, misschien zelfs in Europa". De stoet werd in zijn huidige vormgeving in 1958 gecreëerd en sinds zijn eerste editie is de stoet een realisatie van de Stad Brugge samen met het Comité voor Initiatief, die elke keer wat vernieuwing in de stoet proberen te brengen.

"De stoet is ook geen echt historische weergave de Wapenpas van de Gouden Boom die in 1468 op de Brugse Markt werd gehouden ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute en Margaretha van York, maar wel een evocatie van het gebeuren in 1468. Voor het maken van echt historische kostuums ontbreekt het aan centen en informatie, en ook muziekinstrumenten uit die tijd zijn onbetaalbaar, legt Mommerency uit.

Tickets voor de Praalstoet kan je overigens verkrijgen via In & Uit (Concertgebouw, 't Zand Brugge, open 10 - 18 uur), online (volg link hieronder).
€15 p.p. (tribune) of €5 p.p. (zitbanken).

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.goudenboomstoet.be
Contacteren via mail dienst.cultuur@brugge.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Theater    Geschiedenis    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag