Cultuur en evenementen

Klinkers: openluchtcinema met Howl s Moving Castle

Op de agenda voor Brugge op maandag, 30/7/2012:
Klinkers: openluchtcinema met Howl s Moving Castle
Brugge, donderdag 12/7/2012. De eerste filmavond in het kader van Klinkers spitst zich toe op de Japanse manga-anime met de projectie van 'Howl's Moving Castle' ('Hauru No Ugoku Shiro') van Hayao Miyazaki (regisseur van o.a. 'Princess Mononoke', 'Spirited Away' en 'Ponyo On The Cliff By The Sea').

Deze Japanse animatiefilm vertelt het verhaal van de jonge hoedenmaakster Sophie die door een betovering het lichaam van een gerimpelde oud vrouwtje krijgt. Ze vlucht naar de bergen en komt na een vreemde ontmoeting met een vogelverschrikker in het wandelende kasteel van de jonge tovenaar Howl terecht. Ze wordt zijn huishoudster en leert dat de gevaarlijke geruchten over de tovenaar helemaal niet kloppen. Ze ontmoet er de kleine Markl en de vuurdemon Calcifer met wie ze een deal sluit: als Sophie Calcifers geheimzinnige contract met Howl weet te ontrafelen, dan zal hij haar betovering verbreken.

De film werd verschillende keren genomineerd, o.a. voor een Oscar voor Beste Animatiefilm en wist ook enkele nominaties te verzilveren.

maandag 30 juli
Astridpark
22:00
'HOWL'S MOVING CASTLE'
Hayao Miyazaki 2004
GRATIS

(FN-Meegedeeld-Cactus)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag