Cultuur en evenementen

Russische zeilschip Kruzenshtern te bezoeken op 22 juli

Op de agenda voor Brugge op zondag, 22/7/2012:

Audio Reportage

Russische zeilschip Kruzenshtern te bezoeken op 22 juli
Brugge, donderdag 19/7/2012. Op zaterdag 21 juli, de nationale feestdag, krijgt de haven van Zeebrugge opnieuw mooi bezoek: het Russische zeil -en opleidingsschip Kruzenshtern zal rond 18h00 in de haven aanmeren. Op zondag 22 juli is het schip van 10h00 tot 16h00 open voor het publiek.

Traditie

De Kruzenshtern werd gebouwd in 1926 en is het op één na grootste traditionele zeilschip ter wereld dat nog steeds vaart. Het schip staat in dienst van de Russische marine als trainingsschip voor kadetten die de professionele visserij in willen. Vanuit de thuishaven Kaliningrad brengt het schip in totaal 178 kadetten en bemanningsleden naar Zeebrugge. Tijdens hun verblijf zullen de Russische bezoekers een daguitstap naar Brugge maken. Dit doen ze volgens traditie in hun uniform.

Bezoeken

Op zondag 22 juli zal het schip van 10 uur 's morgens tot 16 uur 's middags open zijn voor het publiek. Het schip vraagt geen toegangsgeld voor een bezoek aan boord. Het schip zal aangemeerd liggen langs de Leopold II-dam, ter hoogte van het Zeestation. Op zondagavond zal het schip onze kusthaven terug verlaten.

(FN-Meegedeeld-Havenbestuur Zeebrugge/Foto: Wikimedia)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Haven    Eenmalig    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag