Nieuws uit de Brugse regio

Pieter Ver Eecke, de baas van de Crash, gaat in de politiek

Pieter Ver Eecke, de baas van de Crash, gaat in de politiek
Brugge, maandag 7/5/2012. Pieter Ver Eecke, de uitbater van het rockcafé The Crash in de Langestraat, stapt in de politiek: hij wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Brugge kandidaat zijn voor Groen. Hij vervangt op de groene lijst Sadio Demba, die zal verhuizen uit Brugge omwille van zijn trainerscarrière.

Brugge moet jongeren aantrekken

Pieter Ver Eecke stelt dat "iedereen zich thuis mag voelen in een stad als Brugge, zeker de jongeren, want zij zijn nu eenmaal de toekomst. Jongeren moeten zorgeloos kunnen uitgaan, sporten, ontspannen in het algemeen en kinderen die lawaai maken zijn geen overlast. Volwassenen vergeten te vaak, dat zij ook jong zijn geweest, en dat er toen veel minder regeltjes waren."

Ecologie en economie

Ver Eecke, die zijn café al ruim 15 jaar uitbaat en als DJ ook elders in Brugge en de regio vaak op het podium staat, is een graag geziene gast in het Brugse rockmilieu en vind het "een hele uitdaging om het ecologische te combineren met het economische, wat volgens mij perfect mogelijk is als de koppen maar goed bijeen worden gestoken en er voldoende van gedachten wordt gewisseld."
De vader van Pieter, Erik Ver Eecke, zal al in de provincieraad als lid van Groen.

(FN-Meegedeeld-Groen)
Meer over Politiek    Groen    Verkiezingen    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag