Nieuws uit de Brugse regio

Met het erfgoed gaat het goed, erfgoedbladen sterven stille dood


Audio Reportage

Met het erfgoed gaat het goed, erfgoedbladen sterven stille dood
Brugge, zondag 1/7/2012. Met het Brugse erfgoed gaat het over het algemeen vrij goed. Dat kan iedereen in Brugge dagelijks om zich heen zien. Met de tijdschriften, die dat erfgoed bestuderen en de waarde ervan bezingen, gaat het echter veel minder.

Verdwijning nabij?

Volgens gemeenteraadslid Bob Vanhaverbeke (Open VLD) dreigen die monumenten te verdwijnen: "onder meer Biekorf, de geestelijke erfgenaam van het tijdschrift Rond den Heerd, eind 19e eeuw gesticht door niemand minder dan Guido Gezelle en Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge -het oudste tijdschrift van West-Vlaanderen- gaan, onder meer omwille van de druk van het Internet, stilaan ten onder". Voor Vanhaverbeke zelf "zou die verdwijning van papieren erfgoedschriften een grote verarming zijn" en hij was dan ook bijzonder tevreden te vernemen dat de Stad en Vlaanderen elk jaarlijks een paar duizend euro zullen neerleggen om het voorbestaan van de bladen te helpen realiseren, maar hij deed in de Brugse gemeenteraad afgelopen dinsdag ook een oproep om aan zijn collega's en alle Bruggelingen zich weer te abonneren op deze tijdschriften. "Wie in een mooie stad als Brugge woont en daar dagdagelijks van kan genieten zou daar ook meer moeten van af weten," vindt hij...

Abonneren op Biekorf kan door overschrijving van 25 euro op IBAN:BE91474705834176 BIC:KREDBEBB van Biekorf (Iepenlaan 23, 8200 Brugge)

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge, bedraagt van 22 euro over te schrijven op IBAN BE05000010793975 BIC: BPOTBEB1.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.tijdschriftbiekorf.be
Meer over Geschiedenis    Literatuur    Actie    Politiek    Open VLD    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag