Nieuws uit de Brugse regio

Toch fiets- en voetpaden langs Expresweg in Sint-Andries


Audio Reportage

Toch fiets- en voetpaden langs Expresweg in Sint-Andries
Brugge, donderdag 28/6/2012. Het Brugse Stadsbestuur en Vlaanderen gaan nu toch een dubbelrichtingsfietspad en voetpad aanleggen langs de ventwegen van de Expresweg, tussen de Torhoutse Steenweg en de Zandstraat. De gemeenteraad heeft een samenwerkingsovereenkomst in die zin met het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd.

Geen geluidsmuren

"Voor de gevraagde geluidsmuren door de omwonenden is er voorlopig nog steeds geen geld", zegt schepen van Openbare Werken Jos Demarest (CD&V) die duidelijk ook niet helemaal begrijpt waarom zijn partijgenote Hilde Crevits die in Sint-Michiels wel plaatst en in Sint-Andries niet, maar ook hij verwijst naar "een geluidsstudie nadat de werken helemaal rond zullen zijn, die zullen moeten uitmaken of de muren er komen". Ook het niet bouwen van een fietsoversteek aan de Zandstraat noemt Demarest "een spijtige zaak" maar hij wil niet horen van de opinie van een aantal actiegroepen die in de feiten vaststellen dat in Sint-Michiels twee fietsersbruggen, waaronder de duurste in Vlaanderen, kunnen en in Sint-Andries niets.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Verkeer    Actie    Techniek    Politiek    CD&V    Jos Demarest    Sint-Andries    Sint-Michiels    Welzijn    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag