Nieuws uit de Brugse regio

N-VA heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar


Brugge, woensdag 27/6/2012. Het bestuur van N-VA Brugge keurde vandaag, woensdag 27 juni, de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goed. Op de lijst staan uiteindelijk 24 mannen en 23 vrouwen, volgens het ritsprincipe vrouw/man.

Zoals eerder gemeld wordt de lijst getrokken door Ann Minne-Soete uit Brugge. Tweede op de lijst is Paul Desender uit Sint-Michiels, op de derde plaats vinden we Noelia Sanchez, de ondervoorzitter van Jong N-VA Brugge terug en op plaats 4 staat Brugs N-VA-secretaris Patrick Daels. Voorzitter Tijl Waelput duwt de lijst.

Noord Brugge

Alle deelgemeenten lijken in de lijst vertegenwoordigd, ook Noord Brugge, traditioneel het minst vertegenwoordigde deel van de stad op gemeenteraadslijsten: uit Zwankendamme Sabine Angely-Helleputte op plaats 7, Lissewege met Bruno Houtave op 14 en Peter Merlevede op 25 en Zeebrugge met Richard Sys op 39 en Marceline Callemeyn op plaats 40 staan samen voor Noord Brugge.

Jongeren

Jong N-VA heeft naast de eerder genoemde Noelia Sanchez ook Charlotte Vandewalle, Ben Glorieux, Fatma Al Suhail en Evelyne Van Meurs op de lijst.
De senioren worden weer vertegenwoordigd door Hugo De Bondt (plaats 10) en een groepje kandidaten van plaats 40 tot en met plaats 44.

Volgens voorzitter Tijl Waelput moet dit een staalkaart van de Brugse bevolking, zijn, ook omdat heel wat beroepen een plek gevonden. Naast de traditioneel sterk vertegenwoordigde ondernemers en vrije beroepen, staan ook bedienden, studenten, arbeiders, ingenieurs, ambtenaren en opvoeders op de lijst. Opvallende nieuwkomer is de 30-jarige dokter-specialiste An Capoen, die volgende maand pas in Brugge komt wonen. Zij is de dochter van eresenator Michel Capoen. Uit Sint-Jozef is er ook nog de bouwkundig tekenaar Inge van Hulle.

(FN-meegedeeld-N-VA)

FN
Meer over Politiek    N-VA    Verkiezingen    Sint-Michiels    Zeebrugge    Sint-Jozef    Lissewege    Zwankendamme    Patrick Daels    Hugo De Bondt    Noelia Sanchez Arjona    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag