Nieuws uit de Brugse regio

Brugse gemeenteraad slaagt met 94% voor WC-plannen


Audio Reportage

Brugse gemeenteraad slaagt met 94% voor WC-plannen
Brugge, dinsdag 26/6/2012. Het zou best wel eens kunnen dat Brugge binnenkort toch aan een iets redelijker aantal openbare toiletten komt. Slechts 3 van de aanwezige gemeenteraadsleden ondertekenden vanavond niet het engagement, om zich na de komende gemeenteraadsverkiezingen in te zetten voor betere en voor iedereen toegankelijke openbare toiletten. Daarmee is de 3de actie van de werkgroep plasbeleid, die vanuit de stedelijke emancipatieraad iets tracht te doen aan een beter openbare-toiletten-beleid, met glans geslaagd te noemen.

Heel wat leden en sympathisanten van de stedelijke emancipatieraad voerden vanavond een ludieke actie, naar aanleiding van de laatste gemeenteraad, om de actiegroep plasbeleid een hart onder de riem te steken. Volgens Stefaan Decorte "is het beleid van Brugge rond openbare toiletten al langer een heikel probleem. We stellen vast dat Brugge op dat vlak ten aanzien van andere cultuursteden een groeiende achterstand oploopt en vanuit de emancipatieraad vinden we dat gelijkheid van kansen ook op het vlak van het gebruik van toegankelijk sanitair moet gelden. Daaromtrent hebben wij eind vorig jaar reeds een eerste actie gevoerd, want vooral vrouwen, maar ook mannen, klagen terecht over het gebrek aan openbare toiletten in Brugge".

Discriminatie

"Ook op manifestaties zijn toiletten voor vrouwen en personen met een handicap betalend, terwijl plaszuilen voor mannen gratis ter beschikking worden gesteld. Veel openbare toiletten zijn ook na de kantooruren gesloten of ze zijn onvindbaar, omdat een passende signalisatie ontbreekt. Vandaar dat we vanavond de gemeenteraadsleden hebben gevraagd hun handtekening te zetten, om hun bereidheid uit te drukken hier iets aan te doen en we zullen hen daaraan houden, zegt Decorte met een streng gezicht.

(FN-eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Actie    Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag