Cultuur en evenementen

Arco Baleno stelt nieuwe CD voor in het Concertgebouw: 5*2 vrijkaarten

Op de agenda voor Brugge op zondag, 3/6/2012:
Arco Baleno stelt nieuwe CD voor in het Concertgebouw: 5*2 vrijkaarten
Brugge, woensdag 30/5/2012. Het Brugse kamermuziekensemble Arco Baleno, kunstenambassadeur van de provincie West-Vlaanderen, bewaart de beste herinneringen aan het concert naar aanleiding van de viering '50 jaar cultureel partnership West-Vlaanderen – Westfalen-Lippe'. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Arco Baleno samen met woordkunstenaar Koen Stassijns het concertprogramma 'City trips in West-Vlaanderen' waarbij de belangrijkste West-Vlaamse steden vertegenwoordigd werden door één componist en één dichter. Hoogtepunt in deze muzikale wandeling doorheen West-Vlaanderen waren de creaties van twee nieuwe kamermuziekwerken van Stephane Vande Ginste en Roland Coryn. Dit was meteen de aanzet voor het nieuw cd-project 'Kaleidoscope', waarbij de Vlaamse componisten Roland Coryn, Stephane Vande Ginste, Pieter Schuermans en Marc Matthys centraal staan.

Stéphane Vande Ginste 
Kamerconcerto 
(2009)
voor, fluit, strijkers & klavecimbel

Roland Coryn 
A Kaleidoscope alike ... 
(2010)
voor houtkwartet en strijkkwartet

Pieter Schuermans: 
Fuga (Tempus fugat) (2006)

voor fluit en strijkkwartet 

Marc Matthys
Dos Acuarelas 
(2004)
voor fluit, strijkers, klavceimbel & piano  

Voor de opnames van de Kaleidoscope-cd koos Arco Baleno voor de gerenommeerde Galaxy Studios te Mol. De cd wordt uitgegeven door PMP Productions is te verkrijgen bij de betere muziekhandel en via www.arcobaleno.be
De cd wordt voorgesteld tijdens het feestconcert 'Happy Birthday mon ami Pierrot' op 3 juni om 20 uur in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw te Brugge.

Kaarten voor dit concert kosten 10 euro, 8 euro in voorverkoop. Een cd-arrangement (cd+toegangsticket) kost 20 euro. Tickets kunnen gerserveerd worden op het nummer 0475/281855, via e-mail info@arcobaleno.be of via de website www.arcobaleno.be

Vrijkaarten

Voor dit concert geeft Arco Baleno vijf keer twee vrijkaarten aan diegenen die mailen naar info@arcobaleno.be. De eerste vijf mailers mogen dan zondagavond naar het concert in het Concertgebouw gaan.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.arcobaleno.be
Contacteren via mail info@arcobaleno.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Klassiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag