Nieuws uit de Brugse regio

Rijksarchief stelt tentoonstellingsruimte ter beschikking voor blokkende studenten


Audio Reportage

Rijksarchief stelt tentoonstellingsruimte ter beschikking voor blokkende studenten
Brugge, donderdag 24/5/2012. Het Rijksarchief te Brugge, gelegen in de Academiestraat, stelt zijn tentoonstellingsruimte onmiddellijk ter beschikking voor blokkende studenten tijdens de gestarte examenperiodes. Dat berichtte Brugs gemeenteraadslid en lijstaanvoerder voor de N-VA Ann Minne-Soete zonet. Over de ter beschikkingstelling van de Biekorf vlakbij was de voorbije dagen een pre-electorale polemiek ontstaan.

Vlakbij

Het huidige Rijksarchief bevindt zich op slechts 300 meter van bibliotheek de Biekorf. In de tentoonstellingsruimte kunnen naar schatting een 40-tal personen terecht. Wanneer het Rijksarchief vanaf september verhuist naar de Predikherenrei 3 zal daar een leeszaal ter beschikking staan van 100 personen.
De huidige tentoonstellingsruimte in de Academiestraat wordt normaal enkel voor gelegenheidstentoonstellingen, zoals de Erfgoedtentoonstelling in de week na de Pasen, gebruikt en is dus eigenlijk een onderbenutte ruimte, zegt Luc Janssens, Diensthoofd van het Rijksarchief, die overigens ook kandidaat is op de N-VA lijst.
De lokalen zijn vanaf morgen vrijdag open voor blokkende studenten op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur.
Rijksarchief te Brugge in de Academiestraat 3 (ingang via Kraanrei)

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Jongeren    Literatuur    Politiek    N-VA    Ann Soete    Verkiezingen    Binnenstad    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag