Nieuws uit de Brugse regio

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens peters van campagne Jong Keukengeweld


Audio Reportage

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens peters van campagne Jong Keukengeweld
Brugge, woensdag 16/5/2012. De Brugse topchef Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan nemen het peterschap op zich van de campagne Jong Keukengeweld. Hiermee ondersteunen ze de Vlaamse jonge chefs die onze topgastronomie in Vlaanderen en in het buitenland op de kaart zetten.

Volgens Sofie Van Den Bossche van Vzw Vlaanderen Lekker Land "is gastronomie, in al zijn vormen, een van onze grote toeristische troeven. Onze eet- en tafelcultuur is er een om terecht trots op te zijn, met niet alleen de vele, geroemde chef-koks die al jaren in het vak zitten, maar ook een pak jonge keukentalenten, misschien wel culinaire toppers in wording. Een toerist die een positieve, authentieke, culinaire ervaring heeft opgedaan in een restaurant, brasserie of café, komt graag terug naar Vlaanderen en moedigt ook zijn kennissen vaak aan ook naar Vlaanderen te komen."

Talent als lokmiddel

"De Vlaamse eetcultuur barst van vakmanschap, innovatie en kwaliteit en daar is de 35-jarige driesterrenchef Gert De Mangeleer het mooiste bewijs van", zegt Sofie. "Dergelijk talent willen we nog meer in de kijker krijgen in binnenland en buitenland en samen met de Vlaamse Overheid en Horeca Vlaanderen willen we we een jong culinair imago in de verf zetten om de culinaire toerist naar Vlaanderen aan te trekken."

De jongerenactie Jong Keukengeweld geeft Vlaamse jongeren van 18 tot 30 jaar de kans in een gastronomisch restaurant te tafelen voor 45 euro. Met dit bedrag mogen ze zich verwachten aan een driegangenmenu van topkwaliteit, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. De actie loopt van 1 oktober tot 15 november. Vorig jaar trok deze jongerenactie meer dan 7.000 jongeren aan.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: hertog-jan.com)

FN
Meer op www.vlaanderenlekkerland.be
Meer over Economie    Evenementen    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag