Nieuws uit de Brugse regio

N-VA wil Museumstraat aan Dyver en KTA site voor Groeninge


Audio Reportage

N-VA wil Museumstraat aan Dyver en KTA site voor Groeninge
Brugge, dinsdag 15/5/2012. N-VA Brugge wil zich niet in een eensprorenplan laten dwingen, rond de noodzakelijke uitbreiding van het Groeningemuseum. "N-VA is verheugd met de visie van de CD&V-lijstaanvoerder Dirk de Fauw, die het Maria Magdalena Passantenhuis in de Nieuwe Gentweg en de achterliggende gebouwen van het KTA, die daar binnenkort verhuist, wil laten herbestemmen om er de uitbreiding van Groeninge in onder te brengen", samen met een ondergrondse parkeergarage, opslagruimtes voor de Brugse musea en bewoning.

Museumstraat

Maar de N-VA meent "dat de restauratie van het Maria Magdalena Passantenhuis geen belemmering mag zijn voor het N-VA project om aan de Dyver een museumstraat te realiseren, waarvoor N-VA ondermeer een einde wil maken aan het consessiecontract voor de Site Oud Sint-Jan (Foto) met de Spaanse groep ASPRO, zegt Luc Janssens, archivaris van het Rijksarchief en kandidaat op de N-VA lijst. Volgens N-VA heeft die consessie niet het gewenste effect en moeten de gebouwen beter worden benut. N-VA wil er ondermeer kinderopvang, een museumcafé en andere museale functies in onderbrengen.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Geschiedenis    Opinie    Tewerkstelling    Kunst    Tentoonstelling    Politiek    CD&V    N-VA    Dirk De Fauw    Verkiezingen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag