Nieuws uit de Brugse regio

Renaat Landuyt wil een burgemeester met goesting worden


Audio Reportage

Renaat Landuyt wil een burgemeester met goesting worden
Brugge, zaterdag 12/5/2012. Sp.a boegbeeld en kandidaat burgemeester voor Brugge Renaat Landuyt heeft in een overvolle zaal zijn boekje voor 'met goesting' voorgesteld. Met het boekje wil hij duidelijk maken dat hij meer dan ooit klaar is om onze stad te besturen en daaarbij moet wat hem betreft de rol van jongeren groter worden.

Goesting

In het boek noemt hij de 3 kenmerken van een politicus: toevalsklaarheid, de functionele ijdelheid, en dienstbaarheid gevolgd door een vergelijking van de Brusselse en de Brugse politiek, waarbij hij benadrukt dat hij over voldoende bagage beschikt als ex-minister en parlementair om ook een stad als Brugge te leiden. En dat leiden moet ontstaan uit "goesting".

Krijtlijnen

Landuyt hoopt "de sfeer van openheid die heerste toen Frank Van Acker burgemeester was terug brengen... Wat betreft de financiering van het Brugs beleid," stelt Landuyt "dat je de mensen niet meer moet belasten dan nodig. Er moet correct worden omgesprongen met belastingsgeld en Brugge mag niet worden gefinancierd met forfaitaire belastingen."

Wonen

Landuyt zijn hoofddoel is goedkoper wonen: "we zullen niet eeuwig kunnen verbouwen of bijbouwen en wat Brugge moet doen, is creatiever omspringen met de gebouwen die het heeft. Om er voor te zorgen dat er meer en toegankelijker cultuur zou zijn, hebben we Brugge Plus opgericht. Om ervoor te zorgen dat de woningmarkt in Brugge toegankelijker wordt, hebben we een gelijkaardig initiatief nodig." Voorts hoopt Landuyt dat Brugge in de toekomst nog meer een economische trekker is voor de regio kan worden.

Het boekje "met goesting" kan je gratis afhalen tijdens de kantooruren in de Zwijnstraat 3 aan het Beursplein te Brugge.

(EC-Eigen Berichtgeving-Foto: Toon walleyn)

FN
Meer over Jongeren    Literatuur    Tewerkstelling    Kunst    Mobiliteit    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Verkiezingen    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag