Nieuws uit de Brugse regio

Maatregelen gevraagd om schade aan wagens te beperken in Brugse binnenstad


Audio Reportage

Maatregelen gevraagd om schade aan wagens te beperken in Brugse binnenstad
Brugge, donderdag 10/5/2012. "De overlast in de Brugse uitgaansbuurt is al een tijdje in het nieuws, maar de overlast is ruimer dan de nieuwsberichten uit de omgeving van de Kuipersstraat doen blijken". Dat stelt de Brugse Open Vld'er Jasper Pillen samen met enkele buurtbewoners uit de Vlamingdam, die gewagen van "een onveilige nachtelijke verkeerssituatie op de route Sint-Jorisstraat (foto) Vlamingdam".

Op weg naar huis

"Deze route wordt 's nachts veel gebruikt om de stad te verlaten. Onaangepaste snelheid en gevaarlijk rijgedrag zijn daarbij schering en inslag" wordt er geklaagd. "De cijfers bevestigen de problemen, " stelt Jasper Pillen: "In de Vlamingdam zijn bijna alle vastgestelde feiten van ongevallen en schadegevallen 's nacht of 's morgens zeer vroeg gebeurd. In meer dan de helft van de gevallen is er sprake van vluchtmisdrijf waardoor de eigenaars van de wagens zelf moeten opdraaien voor de kosten aan hun wagen. De cijfers tonen een gelijkaardige tendens aan in de Sint-Jorisstraat. Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen zullen zijn als de volgende keer niet een geparkeerde wagen maar een fietser of voetganger zal aangereden worden," aldus nog de Open Vld'er.

Pillen vraagt aandacht voor deze problematiek en stelt dat extra controles zich opdringen. "De weginrichting is ook aan herziening toe. Het eerste deel is zeer smal met een lichte bocht in het midden waardoor de autobestuurder goed moeten opletten terwijl de Vlamingdam een rechte lijn vormt waar een hogere snelheid mogelijk is. De Stad moet maatregelen nemen om de weg zo in te richten dat de autobestuurder niet meer in staat zullen zijn hoge snelheden te halen op deze uitvalsweg."

(FN-Meegedeeld-JP)


FN
Meer over Jongeren    Politiek    Open VLD    Jasper Pillen    Verkiezingen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag