Nieuws uit de Brugse regio

Groen wil weer permanente verkeerslichten aan kruispunt Doornhut/Brieversweg


Audio Reportage

Groen wil weer permanente verkeerslichten aan kruispunt Doornhut/Brieversweg
Brugge, woensdag 9/5/2012. Het kruispunt Doornhut/Brieversweg vraagt volgens Groen om een duidelijker aanpak. "Nu is dit kruispunt voor vele weggebruikers op z'n minst gezegd verwarrend", zegt Karin Robert, ondervoorzitter Groen Brugge en "dat komt de veiligheid en vooral de bescherming van de zwakke weggebruiker niet ten goede".

Panne ooraak

Eind mei 2008 was er een technisch defect aan de verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt Brieversweg en de Doornhut en pas na 4 maanden konden die worden hersteld, maar in die periode stelde de Politie vast dat er zich geen verkeersongevallen voordeden. Toen werd beslist om de verkeerslichten permanent uit te schakelen en enkel te laten werken op knipperlichtstand, om vooral sluipverkeer in de Eikenberg te vermijden.

Ook wachten op Zone 30

"We zijn ondertussen een aantal jaren verder en de buurt, die reeds jaren zone 30 vraagt, wacht op de uitvoering van de belofte van de stad en ondertussen worden de verkeerslichten bij momenten weer volledig aangeschakeld, wat voor verwarring zorgt, voorral bij de overgang van knipperlicht naar volledig werkend verkeerslicht en omgekeerd. Dit is zowel voor fietser als voor autogebruiker een gevaarlijker situatie, met aanrijdingen tot gevolg Ook welke weg de voorrangsweg is, is niet duidelijk," zegt Karin Robert. "Een duidelijk verkeersbeleid is toch een minimumvereiste in een fietsstad als Brugge."

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Mobiliteit    Politiek    Groen    Verkiezingen    Politie en Gerecht    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag