Nieuws uit de Brugse regio

Figuranten gezocht voor de Praalstoet van de Gouden Boom


Audio Reportage

Figuranten gezocht voor de Praalstoet van de Gouden Boom
Brugge, woensdag 25/4/2012. In augustus (op 19 en 26 augustus 2012) trekt de vijfjaarlijkse Praalstoet van de Gouden Boom weer door de straten van Brugge, een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens en 2.000 schitterend uitgedoste figuranten.

De Praalstoet draait rond de "Wapenpas van de Gouden Boom", een steekspel uit 1468 op Markt ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute met de Engelse prinses Margareta van York. Naast de eeuwenoude legende van de Gouden Boom worden de geschiedenis van Vlaanderen en de Blijde Intocht van dit bruidspaar in beeld gebracht.

Figuranten gezocht

Voor deze stoet der stoeten is de Stad nog op zoek naar figuranten (geen sprekende rollen)! Vooral aan volwassen mannen is er voorlopig een tekort.

Altijd al eens een middeleeuws kostuum willen dragen of je willen onderdompelen in de legendes van de middeleeuwen? Meld je dan aan via de dienst Cultuur (dienst.cultuur@brugge.be of telefonisch t 050 44 82 71). Ook vrouwen en kinderen kunnen zich nog steeds inschrijven.

Iedere deelnemer krijgt een vergoeding van 25 euro voor de twee namiddagen (zondag 19 en zondag 26 augustus 2012), een herinneringsgeschenk, 2 kaarten (zitplaatsen) voor vrienden en/of familie en een uitnodiging voor de slotreceptie. Deelname houdt in dat je meeloopt in de stoet maar ook dat je bereid bent om één repetitie bij te wonen en vooraf je kostuum te komen passen.

Mis deze unieke kans niet en schrijf je snel in!


(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.goudenboomstoet.be
Meer over Geschiedenis    Kunst    Evenementen    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag