Nieuws uit de Brugse regio

Vlaamse overheid centraliseert Brugse diensten achter station


Audio Reportage

Vlaamse overheid centraliseert Brugse diensten achter station
Brugge, maandag 16/4/2012. De Vlaamse overheid heeft het Jacob van Maerlantgebouw officieel in gebruik genomen, als Vlaams administratief centrum (VAC) te Brugge. Het VAC maakt deel uit van het Kamgebouw achter het station en huisvest 800 West-Vlaamse ambtenaren van de Vlaamse overheid. Tijdens een officiële plechtigheid huldigde Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) (Foto) vandaag het gebouw in.

Vierde

"Het VAC in Brugge is na Hasselt, Antwerpen en Leuven het vierde Vlaams administratief centrum en in het kantoorgebouw zitten 23 verschillende diensten van de Vlaamse overheid, die vroeger verspreid over de Brugse omgeving zaten", zei minister Bourgeois, die hoopt dat "de verstandhouding tussen deze diensten hierdoor ook zal verbeteren: Hier treden de verschillende bevoegdheden van de Vlaamse overheid naar buiten als één geheel, onder één wapperende vlag. Pas in een VAC zie je de eendracht van onze taken, de samenwerking onder onze diensten en de cohesie tussen de Vlaamse ambtenaren."

Bereikbaarheid

"Net zoals voor de andere administratieve centra werd ook in Brugge gekozen voor een bereikbare, centrale locatie, vlakbij het station, de Brugse binnenstad en talrijke parkeermogelijkheden," zegt Bourgeois. "Dat is niet alleen belangrijk voor de ambtenaren die er werkzaam zijn, maar ook voor de bezoekers, want samen met de kantoren worden nu ook heel wat Vlaamse loketten samengebracht. Voor de burger wordt daardoor de dienstverlening van de Vlaamse overheid gecentraliseerd."

Prijskaartje

De Vlaamse overheid huurt het gebouw de komende 30 jaar voor 3,4 miljoen euro op jaarbasis. Hiervoor krijgt de Vlaamse overheid ruim 25.000m² kantoorruimte, technische ruimte en archiefruimte, 134 parkeerplaatsen en 133 fietsenstallingen ter beschikking.

(FN-Meegedeeld-GB/Foto: FN)
Meer over Verkeer    Ruimtelijke Ordening    Tewerkstelling    Mobiliteit    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag