Nieuws uit de Brugse regio

Actiegroepen vragen geluidsmuren en fietstunnel aan Zandstraat


Audio Reportage

Actiegroepen vragen geluidsmuren en fietstunnel aan Zandstraat
Brugge, woensdag 11/4/2012. Deze morgen waren bij de opening van de twee nieuwe tunnels onder de Expresweg (N31), ter hoogte van de Koning Albert I-laan en de Legeweg, oook vertegenwoordigers van verschillende actiegreoen aanwezig, die zich al jaren inzetten voor vlotter en verkeersveiliger verkeer en een buurvriendelijker aanpak van de belangrijke verkeersader.

Andries Neirynck van het Bloemendalecomite is tevreden met de voorgang van de lopende werken en met de aankondiging van de volgende werken aan de kruispunten met de Chartreuseweg en de Bevrijdingslaan, maar had toch enkele belangrijke kantekeningen: "voor de bewoners van Sint-Andries is de geluidsoverlast langs de weg onhoudbaar en we zullen minister Crevits binnenkort met een actie herinneren aan haar belofte om opnieuw geluidsmetingen uit te voeren. Eerdere metingen tonen aan dat de norm van 65 decibel steevast wordt overschreden, en wat in Sint-Michiels gerealiseerd werd moet ook in Sint-Andries (foto) kunnen. Dat is in de MER rapporten ook uitdrukkelijk voorzien. We blijven ook uitdrukkelijk een fietsvriendelijke oplossing vragen voor de Zandstraat."

Chartreuseweg afsluiten

Bij de opening werd deze morgen door meerdere aanwezigen de mogelijkheid geopperd, om wanneer het kruispunt ter hoogte van de Koning Albert I-laan volledig af is, de Chartreuseweg af te sluiten voor verkeer afkomstig uit Sint-Michiels richting E40 en klaarblijkelijk zijn ook de actiegroepen hiervoor te vinden: "op dit kruispunt zijn al genoeg doden gevallen en misschien moet wel onderzocht worden of dit kan, in afwachting van de aangekondigde werken, die dit punt definitief veiliger moeten maken. Iedereen, ook Prins Laurent, kruist daar veel te snel en dat zal nu de werken voorbij zijn alleen maar erger worden", zegt Andries Neirynck van het Bloemendalecomite nog.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Verkeer    Actie    Mobiliteit    Politiek    Sint-Andries    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag