Economie

Jong Groen: CD&V voorstel rond starterswoningen stuitend


Audio Reportage

Jong Groen: CD&V voorstel rond starterswoningen stuitend
Brugge, vrijdag 30/3/2012. CD&V stelt in een in Brugge verdeeld pamflet voor om sociale woningen tijdelijk ook toe te kennen aan jonge gezinnen, die eigenlijk niet in aanmerking komen voor een sociale woning. Dat idee is bij Bruno Mostrey, de voorzitter van Jong Groen Brugge in het verkeerde keelgat geschoten.

Armsten moeten middenklasse helpen?

"CD&V wil 20% van de jaarlijks bijkomende sociale woningen als starterswoningen aan jonge gezinnen geven zodat die tijdelijk betaalbaar zouden kunnen wonen terwijl de sociale huisvestingsmaatschappijen extra geld zouden incasseren omdat deze starters wel het maximale sociale huurtarief zouden betalen. Ik vind het echter een ondoordachte maatregel, op de kap van de zwaksten," zegt Bruno Mostrey. "In Vlaanderen stonden eind 2009 meer dan 81000 personen op de wachtlijst en Brugge scoort wat die wachtlijsten betreft al bijzonder slecht: Brugge heeft slechts 6,3% sociale woningen ten opzichte van het gemiddelde 8,4% bij alle Vlaamse centrumsteden. Wij willen wil dat dit aantal versneld wordt opgetrokken tot 10% in plaats van de voorgenomen 9% waardoor de wachtlijsten zullen slinken en de gewone woningmarkt ook in Brugge wat zal afkoelen", voorspelt Mostrey. "Maar dit voorstel zet deze verwachtingen uiteraard op de helling. Jonge middenklasse gezinnen hebben het misschien moeilijk om een betaalbare woning te vinden, maar de armsten hebben het nog veel moeilijker om de huur te betalen. Dat de CD&V solidariteit van de laagste inkomens vraagt om het wonen voor de middenklasse gezinnen betaalbaar te maken, is ronduit stuitend en riekt naar electoraal gewin," besluit Bruno Mostrey.

(FN-Meegedeeld-Groen)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Groen    Verkiezingen    Huisvesting    Sociaal    Bruno Mostrey    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag