Nieuws uit de Brugse regio

David van Reybrouck ontvangt Van Acker Prijs 2012


Audio Reportage

David van Reybrouck ontvangt Van Acker Prijs 2012
Brugge, dinsdag 20/3/2012. De Van Acker Stichting heeft besloten haar tweejaarlijkse prijs voor 2012 toe te kennen aan de auteur David Van Reybrouck, bekend van literaire werken als De plaag, Slagschaduw, Pleidooi voor populisme en uiteraard Congo – een geschiedenis, alsook van het G1000 burgerinitiatief.

Engagement

"Reeds enkele decennia wil de Van Acker Stichting sociaal en maatschappelijk geëngageerde artiesten of organisaties in het voetlicht plaatsen. Soms komt dit engagement uit de werken zelf naar voren, soms komt het tot uiting in de activiteiten die de artiest naast zijn werk ontwikkelt. Soms worden beide gecombineerd en dat is voor David Van Reybrouck zeker het geval", aldus Silvain Loccufier, voorzitter van de Van Acker Stichting. "Artiesten die hoogstaande cultuur weten te combineren met een hoogstaand maatschappelijk engagement zijn eerder zeldzaam. Zeker wanneer dit engagement structureel en oprecht is en niet voortspruit uit een dadendrang om te scoren met de waan van de dag."

De prijsuitreiking, die overigens gepaard zal gaan met een burgemeestersdebat, is gepland op zaterdag 28 april 2012 om 18.00 uur in de Gotische Zaal van het Stadhuis van Brugge.

(FN-Meegedeeld-Van acker Stichting/Foto: CC Wikimedia)

FN
Meer over Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag