Nieuws uit de Brugse regio

Groen: nee aan tonijn op Brugse tafels


Audio Reportage

Groen: nee aan tonijn op Brugse tafels
Brugge, woensdag 14/3/2012. Groen vraagt aan het Brugse stadsbestuur om het eten van tonijn waar mogelijk tegen te gaan in Brugge.
Volgens Sammy Roelant, de voorzitter en lijsttrekker van Groen in Brugge, "wordt tonijn wordt meer en meer bedreigd. Sommige soorten zoals de blauwvintonijn halen waarschijnlijk het einde van dit decennium niet. Maar ook andere tonijn soorten gaan er met rasse schreden op achteruit." Groen Brugge vraagt van het stadsbestuur om zelf het goede voorbeeld te geven en geen tonijn meer te serveren. "Ook moet er een campagne komen naar horeca en winkels die de ernst van het probleem duidelijk maakt, een label voor tonijnvrije zaken zoals Tuna Free vandaag aan de pers voorstelde kan hierbij helpen".

Kookeet

"Aangezien de wetgever hier in gebreke blijft bij de bescherming van met uitsterven bedreigde soorten, moeten consumenten en verkopers het heft zelf in handen nemen. Ook het stadsbestuur heeft hier een rol te spelen,aldus Sammy Roelant. Zo was er op het eetfestijn Kookeet, dat het stadsbestuur samen met een aantal restaurants, traiteurs en dergelijke inrichtte, blauwvintonijn te verkrijgen. Dit toont aan dat er bij ons stadsbestuur, in een stad met een eigen Zeebrugse vismijn, nauwelijks bewustzijn bestaat", stelt Roelant nog...

(FN-Meegedeeld-groen)

FN
Meer op www.seafirst.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=354:tuna-free-restaurants-campagne&catid=59:nieuws
Meer over Milieu    Politiek    Groen    Sammy Roelant    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag