Nieuws uit de Brugse regio

Maggie De Block: weinig tijd om nog veel te doen...


Audio Reportage

Maggie De Block: weinig tijd om nog veel te doen...
West-Vlaanderen, zondag 11/3/2012. Afgelopen Zaterdag stelde de Open-VLD de kandidaten van de provincieraadslijst voor in chalet Suisse in Duinbergen. Gastspreekster daar was Maggie De Block die er haar Sinterklaascadeau kwam voorstellen... Zo blijft ze ondanks de stevige kritiek die ze al heeft gekregen in de voorbije maanden haar aanstelling als staatssecretaris van asiel en integratiebeleid noemen, want ze zegt dat ons asielbeleid al 4 jaar in grote moeilijkheden en dat zij er wel iets aan kan doen: "in de laatste jaren hebben mijn voorhangers altijd maar meer en meer opvang gecreŽerd, maar ik pleit voor een hardere aanpak en hoop in eerste instantie op de vrijwillige terugkeer. Het is belangrijk dat er daarvoor een goede samenwerking is met andere Europese landen," benadrukt ze nog.
Ze is vooral niet te spreken over de Griekse en Turkse grens die iedereen maar door laat en ook de Balkanlanden laten de wensen over, nu voor deze landen de visavrijstelling is ingevoerd.

Medische filter

Heel wat asielzoekers vragen om medische reden in ons land te mogen blijven, vaak ten onrechte volgens de staatssecretaris, want een gebroken duim, een verkoudheid en dergelijke behoren tot de redenen en het medische filter dat onder de regering in lopende zaken was goedgekeurd wordt nu in de praktijk omgzezet.

Gezinshereniging

De Block is zeker geen voorstander van de ongebreidelde gezinshereniging: ze vind het maar logisch dat je een voldoende inkomen hebt en een goede woonst eer je je familie laat overkomen naar BelgiŽ.
Anders sleep je je eigen gezin mee in de armoede," benadrukt De Block nog...

Weinig tijd

Maggie De Block zou in de korte legistratuur die ze nog geeft nog willen werk maken van de lijst van veilige landen, het misbruik van de procedures met alle middelen bestrijden, meer vrijwillige- en desnoods gedwongen terugkeer...

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/Foto: Toon Walleyn)

FN
Meer over Politiek    Open VLD    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag