Cultuur en evenementen

Russische avant garde kunst in DEVE Gallery

Op de agenda voor Brugge tot dinsdag, 10/4/2012:

Audio Reportage

Russische avant garde kunst in DEVE Gallery
Brugge, zaterdag 10/3/2012. Onder de titel "Het Huis van Gouden Maan" is vandaag in Deve Gallery aan de Kolenkaai 70 een tentoonsteling gestart met werk van enkele Russische kunstenaars, die modern surrealistisch werk tonen. "Igor Bragin, Grant Sukiasyan, Yuri Padverbny, Anna Vladimirova-Lavrova tonen een tot nu toe hier vrijwel onbekende kant van de Russische hedendaagse kunst: de kunstenaars vinden hun inspiratie in de Avant-garde en de surrealistische tradities uit het verleden", zeggen Anna Verstraete en Nadya Safroshkina. "In meer dan 40 kunstwerken zien we hoe ze met een bijzondere picturale taal de realiteit transformeren. Symbolen en levendige kleuren vullen de werken met emoties en ideeŽn."

De tentoonstelling "Het Huis van Gouden Maan" ontleent zijn naam aan een schilderij van Igor Bragin (zie foto). De werken van deze expositie geven gewone dingen weer, aangevuld met eigenzinnige visuele associaties. De kunstgalerie is overigens ondergebracht in een stijlvol gerenoveerd gebouw op de hoek van de Kolenkaai en de Gombertstraat. Het pand werd getekend door architect Huib Hoste en deed oorspronkelijk dienst als graanopslagplaats.

De tentoonstelling loopt van 10 maart tot 10 april 2012 in DEVE Gallery, Kolenkaai 70 en is open van woensdag t.e.m. zondag van 14u tot 20u.
Gratis toegang.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Kunst    Tentoonstelling    Kristus Koning    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag