Economie

Kusthavens onvoldoende voorbereid op mogelijke ramp met cruiseschip


Audio Reportage

Kusthavens onvoldoende voorbereid op mogelijke ramp met cruiseschip
Zeebrugge, maandag 5/3/2012. De recente ramp met het cruiseschip Costa Concordia en de brand in de Costa Allegra roepen binnen de internationale gemeenschap heel wat vragen op omtrent de veiligheid van de scheepsvaart. Ook in Zeebrugge en Oostende meren cruiseschepen met een groot aantal passagiers aan en volgens volksvertegenwoordiger Roland Defreyne (Open VLD) is de veiligheid daar wellicht ook niet optimaal gegarandeerd. Ik stel ondanks de vele beschikbare noodplannen een aantal gebreken vast. Bovendien hebben onze veiligheidsdiensten nog nooit kunnen deelnemen aan een realistische rampenoefening met een cruiseschip in Zeebrugge, weet Defreyne.

Voorbeeld Costa Concordia

Begin dit jaar vond voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio een grootschalige ramp plaats met het cruiseschip Costa Concordia. Velen vragen zich wellicht af hoe een scheepsramp nog kan gebeuren in de 21ste eeuw maar ook in BelgiŽ meren zowel in de haven van Oostende als Zeebrugge cruiseschepen met een groot aantal passagiers aan. Op dergelijke momenten dient men, gezien het groot aantal betrokkenen, noodplannen voorhanden te hebben waarbij men de evacuatie op een zo veilig en efficiŽnt mogelijke manier kan laten verlopen, vindt Defreyne.

Rampenplan Noordzee

Defreyne polste bij Viceminister en Minister van Binnenlandse Zaken JoŽlle Milquet naar de Belgische noodplannen. Sedert de ramp met de Herald of Free Enterprise is er veel veranderd voor de veiligheid in de Belgische kustwateren. Een rampenplan Noordzee werd aangesteld die in 2010 een update kreeg op basis van de huidige internationale en nationale wetgeving. Bij een grootschalige medische evacuatie treedt ook het gemeentelijk en het Medisch Interventieplan in voege. Bovendien beschikt ook ieder schip dat de haven betreedt over zijn eigen noodplan dat aan de havenautoriteiten moet worden bezorgd. Indien de situatie zťťr ernstig is, zal het provinciaal rampenplan in werking treden, verduidelijkt Defreyne.

CoŲrdinatie

De verschillende noodplannen worden steeds in overleg met de verschillende partners opgemaakt maar het gevaar van anomalieŽn is vaak groot. Het is de taak van de gouverneur van West-Vlaanderen, om op treden als coŲrdinator van zowel de plannen op het land als die op de Noordzee. Hij waakt over de uniformiteit tussen de verschillende noodplannen, maar helaas blijkt dat de West-Vlaamse veiligheidscapaciteit ontoereikend is en ondersteund zal moeten worden door de andere provincies...

Opvangmogelijkheden

De creatie van een opvangsysteem voor slachtoffers bij dergelijke rampen is cruciaal wil men de betrokkenen op een veilige manier begeleiden. Volgens Minister Milquet beschikt Brugge over ruim voldoende opvangplaatsen voor slachtoffers, maar de West-Vlaamse gouverneur is daar niet zo zeker van. Volgens de gouverneur wordt momenteel nog maar weinig geconcretiseerd en de Oostendse haven, waar ook cruiseschepen aanmeren, heeft zelfs geen noodplan.

Geen echte rampenoefening

Defreyne styet zich ook vragen bij de rampenoefeningen: de bevoegde kustwachtpartners namen in het verleden reeds verschillende keren deel aan oefeningen in onze buurlanden, zoal in 2011 in Brest. In het najaar van 2012 komt er een tafeloefening gehouden worden voor de massa-evacuatie van een cruiseschip. Zo een tafeloefening blijft zich slechts bevinden binnen de kantoormuren en wij dringen er op aan, dat een realistische oefening wordt georganiseerd zodat men de nodige lessen kan trekken voor de aanpassing van de bestaande procedures. Helaas blijkt dergelijke operatie zowel federaal als provinciaal budgettair niet haalbaar, stelt Defreyne vast.

(FN-Meegedeeld-Open VLD/Foto: FN)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    Open VLD    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag