Nieuws uit de Brugse regio

Brugse stadsdiensten kunnen morgen misschien weer werken


Audio Reportage

Brugse stadsdiensten kunnen morgen misschien weer werken
Brugge, dinsdag 28/2/2012. Sinds maandag zitten de Brugse stadsdiensten zonder netwerk en telefoonverbindingen. Ze zijn dus allemaal zo goed als technisch werkloos en helaas staat ook de burger met tal van administratieve en andere vragen in de kou. Gelukkig beschikken de politie en de brandweer over een eigen netwerk, zegt Moenaert.

Kraan sleurt kabel stuk

De oorzaak is een gebroken netwerkverbinding: maandag heeft een graafmachine de centrale glasvezelverbinding van alle Brugse netwerkverbindingen, die 4 meter onder de grond ligt in de Havenstraat, vlak bij het Entrepot, door getrokken.

De voorziene "back-up systemen" in het Administratief Centrum op de Burg, waar ook een serverfarm staat, bleken overigens ook niet te werken zonder de verbinding met het Entrepot, waar de centrale serverlocatie van de informaticadienst van de stad is ondergebracht. De telefoonverbindingen werden inmiddels zeer gedeeltelijk hersteld en volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) zal morgen woensdag een deel van de netwerkdiensten via een tijdelijke bovengrondse link kunnen worden hersteld.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Techniek    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag