Economie

Zeebrugge lanceert haventriatlon


Audio Reportage


Zeebrugge, maandag 27/2/2012. Het Zeebrugse havenbestuur organiseert op zaterdag 2 juni a.s. voor het eerst zijn "Haventriatlon". Het betreft een 1/8ste 'sprint' triatlon waarbij de deelnemers 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

"Met dit nieuwe sportevenement, willen we met het havenbestuur de haven van Zeebrugge dichter bij de mensen brengen," zegt havenvoorzitter Joachim Coens. "De haventriatlon kan ook aangegrepen worden als voorbereiding op de Brugse kwarttriatlon van 16 juni a.s waar het havenbestuur ook aan meedoet.
Er wordt gemikt op zowel triatleten als recreanten, jongeren en bedrijfsploegen. De havenbedrijven kunnen hiermee de sportiviteit van hun werknemers en de teambuilding tussen de verschillende havenspelers bevorderen."

De deelnemers zullen 500 meter zwemmen in het Verbindingsdok in de achterhaven, 20 kilometer fietsen langs het Boudewijnkanaal en 5 kilometer lopen door de dorpskern van Zeebrugge. Zo wordt ook de dorpskern betrokken.

De Haventriatlon is een initiatief van het Zeebrugse havenbestuur maar voor de uitwerking wordt uiteraard nauw samengewerkt met het Triatlonteam Brugge. Ook de Stad Brugge zet haar schouders onder het evenement.

Vanaf 17 maart kan online ingeschreven worden op www.haventriatlon.be. De wedstrijd start om 15.00 uur in vijf waves. Voor een individuele deelname betaalt u 25 euro, voor een trio 50 euro.

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer op www.haventriatlon.be
Meer economisch nieuws

Meer over Haven    Sport    Zeebrugge    Atletiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag