Sportnieuws uit de regio

Club Brugge gaat zelf nieuwe grasmat aanleggen in Jan Breydel


Audio Reportage

Club Brugge gaat zelf nieuwe grasmat aanleggen in Jan Breydel
Brugge, maandag 20/2/2012. Naar aanleiding van het wel zeer onfortuinlijke ongeval met Club Brugge verdediger Fredrik Stenman, die tijdens de match tegen Kortrijk zijn achillespees scheurde en volgens de artsen een half jaar niet zal kunnen spelen heeft Club Brugge besloten om zo snel mogelijk op eigen kosten een nieuwe grasmat aan te leggen in het stadion.

Al eerder gepland

"Vorige week had Club Brugge eigenlijk al voorgesteld om tegen de play-offs de grasmat in orde te brengen", zegt groenschepen Franky Demon "maar na het spijtige ongeval van gisterenavond vraagt Club om de grasmat al te mogen heraanleggen tegen de wedstrijd van 4 maart. De Groendienst is momenteel nog aan het onderzoeken of alle eventuele reglementen en vergunningen in orde zijn. Pas als dit zo is, kunnen wij groen licht geven, maar het spreekt voor zich dat wij alles op alles zullen zetten om dit zo snel mogelijk te doen. Als de werken starten, willen wij vanuit de groendienst een extra onderhoud voorzien, zodat we er zeker van zijn dat de staat van het veld zo optimaal mogelijk blijft."

Weer en drukte

Demon erkent dat het hoofdveld in het Jan Breydelstadion er minder goed bij ligt (foto): "maar deze toestand kan niet los gezien worden van het feit dat in Brugge twee eersteklasploegen Club en Cercle spelen en vaak zitten er maar enkele dagen tussen twee wedstrijden, zodat het gras weinig tijd krijgt om te herstellen. Ook vonden er de voorbije maanden een aantal wedstrijden plaats in bijzonder slechte weersomstandigheden. De stedelijke Groendienst stelt telens alles in het werk om de schade zoveel als mogelijk te beperken. Zo werd de grasmat van het hoofdveld bijvoorbeeld gerold en beregend voor iedere wedstrijd. De toestand van de grasmat kan evenwel maar echt verbeteren als de temperaturen stijgen en er weer grasgroei is."

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)


FN
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Politiek    CD&V    Franky Demon    Voetbal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag