Economie

Studies verbreding Schipdonkkanaal: bezwaren niet weerlegd vindt Groen


Audio Reportage


Zeebrugge, vrijdag 10/2/2012. De eerste summiere presentatie van een 'ecohydrologische' en 'waterbalansstudie' bij de eveStudies verbreding Schipdonkkanaal: bezwaren niet weerlegd.Studies verbreding Schipdonkkanaal: bezwaren niet weerlegd.ntuele verbreding van het Schipdonkkanaal heeft heel wat reacties uitgelokt.

Volgens Bart Caron, Vlaams volksvertegenwoordiger voor Groen gaat het studiebureau echter ' nogal luchtig heen over de watertekorten die zich nu al voordoen op het kanaal Gent- Terneuzen en zal een verbreding van het Schipdonkkanaal de frequentie en de duur van de watertekorten daar alleen maar versterken en de bezwaren zoals de immens hoge kostprijs, de zware aanslag op de landbouw en op het historische landschap en hinderaspecten zijn al helemaal niet weerlegd. Vreemd genoeg werden de studies ook gepresenteerd zonder dat we ze mochten inkijken waardoor een bedrieglijk positief beeld ontstaat. Wij vragen minister Crevits om nu Studies verbreding Schipdonkkanaal: bezwaren niet weerlegd.eerst en vooral te werken aan de uitbouw van de estuaire vaart en het spoor en om de Brugse Ringvaart aan te pakken.

Uit de reacties van de verschillende partijen blijkt in elk geval dat er voor dit project nog geen politieke meerderheid bestaat.

(FN-Meegedeeld-Groen)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Mobiliteit    Politiek    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag