Nieuws uit de Brugse regio

Burgemeester net niet op de vuist met Rita Brauwers over illegale parking


Audio Reportage

Burgemeester net niet op de vuist met Rita Brauwers over illegale parking
Brugge, dinsdag 31/1/2012. In een nooit eerder geziene uitval in de Brugse gemeenteraad vanavond, was het maar goed dat er tussen burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en gemeenteraadslid Rita Brauwers (Groen) heel wat tafels en stoelen staan, want ander waren die beiden zeer waarschijnlijk met elkaar op de vuist gegaan, over een illegale rotatieparking die reeds een paar jaar open is in de Nieuwe Gentweg (Foto), zonder dat de stad daar iets tegen onderneemt.
Volgens Brauwers wordt die parking reeds vermeld in documenten van de stad in 2006 en ze gaf de indruk dat de burgemeester die oogluikend zou toestaan. De discussie liep dan bijzonder hoog op...

Nog nooit gebeurd

Moenaert gaf aan "geen weet te hebben gehad van de parking, tot hij erover las in een artikel in Het Laatste Nieuws, waarin deze parking door een journalist in een stuk werd genoemd in een rij andere, wel legale parkeergelegenheden". Moenaert stelt ook "dat de procedure is ingesteld om de bouwovertreding aan te pakken... Ik moet U zeggen dat ik dat nog nooit heb meegemaakt, dat men een parking heeft aangelegd zonder vergunning, maar we gaan dit zeer strengt beoordelen...."

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN Archief)
Meer over Ruimtelijke Ordening    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag