Nieuws uit de Brugse regio

CD&V vol vertrouwen naar verkiezingen: niet bang van NV-A


Audio Reportage


Brugge, zondag 15/1/2012. Meer dan 500 Bruggelingen namen vanmorgen deel aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van CD&V Brugge in het oud St-Jan.. Lijsttrekker Dirk Defauw lanceerde er de slogan "geen tijd voor risico's en avonturen" en in zijn toespraak maakte hij de eerste inhoudelijke lijnen bekend van het verkiezingsprogramma: "we zullen een plan voorleggen met een horizon die verder reikt dan de komende legislatuur. Met dat plan willen we de kiezer overtuigen, dat CD&V klaar is om ook de komende jaren onze stad verder te verbeteren en uit te bouwen,' benadrukte hij. CD1V voorzitter Minou Esquenet bedankte in haar toespraak Vlaams Minister Crevits, staatssecretaris Hendrik Bogaert, havenvoorzitter Joachim Coens, en de uittredende mandatarissen en benadrukte ze het verkiezingsjaar vol vertrouwen in te gaan...

Herman Van Rompuy

De grote blikvanger op deze receptie was Europees President Herman Van Rompuy. Hij verwees in zijn speech naar de gekende Europese problematiek en stelde dat ook dat een goede werking op stedelijk en landelijk vlak noodzakelijk is.

Geen schrik van NV-A en Pol Van Den Driessche

Er werd op de receptie met geen woord gerept over de overstap van Pol Van Den Driessche naar de NV-A. Lijsttrekker Dirk Defauw stelde achteraf in een interview dat hij 'die overstap niet als een probleem ziet. NV-A start met één schepen Jean-Marie Bogaert, die duidelijk aan de kant is geschoven en één gemeenteraadslid aan de campagne. Wij starten met een burgemeester die de lijst duidelijk blijft steunen, ikzelf als uitredend gedeputeerde en als oud schepen, en verder nog een ploeg van 5 schepenen die er tenvolle voor gaan en nog 12 andere gemeenteraadsleden. Geen enkele partij kan zoveel ervaring aanbieden aan de kiezer. De opkomst hier vandaag, waaronder heel wat mensen waarvan ik niet wist dat zij sympathie hadden voor CD&V, toont duidelijk dat het vertrouwen er is... Als je de interviews met Pol Van Den Driessche leest zul je trouwens bemerken dat hij zeer positief was over hoe Brugge nu werd bestuurd en dat hij voorstander is van voortzetting van dat bestuur, onder leiding van CD&V,' analyseert Dirk De Fauw.

(EC-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Pol Van Den Driessche    Minou Esquenet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag