Nieuws uit de Brugse regio

VB: Woonbehoeftestudie nutteloze geldverspilling


Audio Reportage

VB: Woonbehoeftestudie nutteloze geldverspilling
Brugge, donderdag 1/12/2011. In de gemeenteraad deze week had raadslid Alain Quataert van Vlaams Belang stevige kritiek op de door schepen Mercedes Van Volcem (Open-VLD) (foto) bestelde woonbehoeftestudie, die een voorbeeld van 'nutteloze geldverspilling' zou zijn.

"Nog maar eens een studie, dacht ik eigenlijk," zegt Quataert. "Aan dergelijke beleidsvoorbereidende studies in opdracht van het schepencollege is er tijdens deze legislatuur alleszins geen tekort geweest. En soms zijn studies nuttig, als het over materies gaat, waar de stad zelf onvoldoende expertise over beschikt, maar in dit geval stellen wij ons toch de vraag of een pak gegevens in deze studie niet konden verschaft worden door de stadsdiensten zelf. De gegevens over de bevolkingsamenstelling, de migratiegegevens en –prognoses, het overzicht van het aantal sociale woningen bijvoorbeeld, dat zijn toch allemaal gegevens die binnen Brugse diensten voorhanden zijn en waarvoor geen vele duizenden euro's moeten betaald worden aan een studiebureau."

Wettelijk verplicht

Schepen Van Volcem antwoordde dat de studie "wettelijk nodig is als de stad nieuwe woongebieden wil aansnijden en dat ze in die zin ook werd besteld". Overigens blijkt uit de studie dat er "momenteel reeds voldoende projecten op stapel staan", geeft de schepen toe, en dat "meer gebieden aansnijden dus nog niet nodig is..."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag