Nieuws uit de Brugse regio

Bruggelingen tevreden over dienst burgerzaken


Audio Reportage

Bruggelingen tevreden over dienst burgerzaken
Brugge, donderdag 24/11/2011. De tevredenheidsenquêtes die het Brugse stadsbestuuur heeft gehouden onder de burgers die zich aan het loket van de diensten Bevolking en Burgerlijke Stand aanboden, tonen aan dat daar steeds beter wordt ingegaan op de wensen van de klant. Dat zei schepen van burgerzaken Franky Demon (CD&V) deze middag, bij de voorstelling van op zijn minst indrukwekkende eigen cijfers.

Met hoogste onderscheiding

De diensten bevolking en burgerlijke stand organiseerden tussen maart en mei als eerste stadsdiensten een grootschalige tevredenheidsmeting waarbij 4.266 formulieren werden uitgedeeld. Welgeteld 1.807 personen vulden de peiling ook echt in en de resultaten zijn opvallend positief: de burgers waarderen de dienstverlening op ruim 91 procent. Qua onthaalvriendelijkheid krijgt de dienst zelfs 97%, antwoordsnelheid 96% en deskundigheid 95%.

Werkpunten

Volgens schepen Demon zijn er ook een paar werkpunten, hoewel ook op de items privacy en openingstijden ongeveer 80 procent wordt gescoord, 'maar ook dat moet nog wat beter kunnen,' zegt Demon die meteen ook die verbeteringen wil aanbieden. Vanaf 1 mei zal de dienst befvolking ook open zijn op woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur, waardoor het voor bezoekers ook mogelijk om een bezoek aan de dienst bevolking of burgerlijke stand te combineren met een aansluitend bibliotheekbezoek. Ook zullen de loketten in de centrale dienst over de middag vanaf 1 mei open blijven tot 13 uur.

Privacy en wachttijden

Om wat aan de privacy en de wachttijden toe doen komt er een wachtrijbeheerssysteem wat in de gemeenteafdelingen een nummertjessysteem als bij de beenhouwer wordt, in de centrale dient wordt het een digitale versie. Daarnaast komen er ook scheidingswanden tussen de loketten en een privacystreep op de grond, besluit Franky Demon, die de aanpassingen over een jaar wil evalueren.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag