Economie

Fietsersbond: Zeebrugge moet snel fietsinfrastructuur verbeteren


Audio Reportage

Fietsersbond: Zeebrugge moet snel fietsinfrastructuur verbeteren
Zeebrugge, dinsdag 8/11/2011. Op de website van de Brugse afdeling van fietsersbond is vanaf vandaag een onwaarschijnlijk filmpje te zien, van een fietser naar zijn werk in de haven van Zeebrugge probeert te rijden. Tal van personenwagens en vrachtwagens brengen hem daarbij om de haverklap in levensgevaar. Het filmpje werd publiek gemaakt, vandaag net toen de haven van Zeebrugge haar fietsmasterplan publiek toelichtte. "Een plan dat er geen dag te vroeg komt en zo snel mogelijk ook moet worden uitgevoerd" zegt Geert Demeyere van de Fietsersbond.

Zeebrugge werkt er wel aan

Het Zeebrugse havenbestuur werkt inmiddels al geruime tijd aan de uitvoering van het Masterplan Fiets voor de haven van Zeebrugge en omgeving (foto), waardoor het fietsgebruik voor woon-werkverkeer in het gebied veiliger moet worden. Volgens havenvoorzitter Joachim Coens "stelt men alles in het werk om dit Masterplan nu versneld uit te voeren."

Momenteel wordt het bestaande fietspad langs de oostelijke oever van het Leopoldkanaal doorgetrokken, door de aanleg van twee tunnels, tot aan het Minervaplein om daar aansluiting te vinden op de Kustfietsroute. In mei 2012 zal deze aansluiting in gebruik kunnen genomen worden. Deze werken lopen parallel met de werken aan de interne havenrandweg. Dit fietspad zal ook aansluiting vinden met de bedrijven in de Zeebrugse achterhaven via de Barlenhuisstraat via een nieuwe fietsbrug over het Schipdonkkanaal en het Leopoldkanaal en een ongelijkgrondse kruising over de spoorlijn Brugge-Knokke en de Alfred Ronsestraat. Die verbinding moet gerealiseerd worden in 2013. Om de Maritieme Logistieke Zone te ontsluiten voor fietsers wordt ook daar een dubbelrichtingsfietspad aangelegd en bij de realisatie van de A11, waarvan de werken starten in 2014, zullen toegangspoorten onder die autosnelweg gebouwd worden, zodat het fietspad aansluiting vindt op de woonzone Dudzele.

(FN-Eigen Berichtgeving en Meegedeeld-MBZ)
Meer op www.fietsersbond.be/brugge
Meer economisch nieuws

Meer over Haven    Verkeer    Ruimtelijke Ordening    Zeebrugge    Dudzele    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag