Nieuws uit de Brugse regio

Wordt dit volgend jaar de duurste kleine fuifzaal in Vlaanderen?


Audio Reportage

Wordt dit volgend jaar de duurste kleine fuifzaal in Vlaanderen?
Brugge, zondag 6/11/2011. Terwijl de burgemeester nog steeds niet kan aangeven wanneer de fuifzaal Kant op het Kraanplein zal open gaan, is inmiddels wel duidelijk dat ze aanzienlijk meer gaat kosten dan aanvankelijk voorzien: tussen de plooien van de de papierwinkel die in de vorige gemeenteraad werd goedgekeurd zat immers, zonder dat ook maar één raadslid daarop had gelet, een 'kleine' begrotingswijziging.

Dubbel

De fuifzaal 'Kant' zou de stad volgens aanvankelijke berichten maar een kleine 200.000 euro kosten uit het zogenaamde Stedenfonds, voorzien voor de overname handelsfonds van het pand en voornamelijk gefinancierd worden met 400.000 euro Europese subsidies, waarmee de aanpassing van het gebouw zou worden bekostigd. Maar dat bedrag blijkt inmiddels bijna verdubbeld te zijn en zo kwam er een bedrag van van 568.000 euro op buitengewone begroting van de stad zelf.

Fout architect?

Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) "zullen de extra uitgaven gedeeltelijk worden verhaald op de architect. Dat gebeurt bij bouwwerken en is ook hier gebeurd, maar het voornaamste is dat we een goed resultaat hebben, dat in dit geval voldoet aan de zware eisen van Vlarem 2 en ik ben heel optimist dat we dit binnenkort zullen weten."

Kerstdag?

Met een beetje goede wil zal dat 'zeer binnenkort' hopelijk nog voor Kerstmis vallen. Toen de Stadsomroep in maart in primeur berichtte dat Kant volgens technici die de kwestie hadden onderzocht wellicht pas tegen Kerstmis zou open gaan, omdat er nog heel wat extra werken zouden moeten gebeuren om het gebouw conform de wettelijke normen te krijgen, noemde de burgemeester ons in de gemeenteraad "zeer slecht geïnformeerd" en "ronduit leugenaars". 't Kan verkeren, zei Bredero.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31824
Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag