Nieuws uit de Brugse regio

Geen buurtbezoekerskaarten voor wijk rond St-Lucas Assebroek


Audio Reportage

Geen buurtbezoekerskaarten voor wijk rond St-Lucas Assebroek
Brugge, woensdag 26/10/2011. Volgende week wordt blauwe zone ingevoerd in de buurt rond het AZ Sint-Lucas, naar aanleiding van de opening van het nieuwe parkeergebouw, met als doel de ziekenhuisbezoekers te ontraden om in de omliggende woonwijken gratis te parkeren.

Buurtbezoekerskaarten

Gemeenteraadslid Severine Maes, die in de buurt woont, vindt het plan echter niet ver genoeg gaan, en vroeg de burgemeester buurtbezoekerskaarten uit te reiken, waardoor bewoners hun gasten zouden kunnen toelaten om voor hun deur te parkeren.

Frustraties bij de buren

Ze kreeg een njet van burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en zocht dan in de buurt uit wat haar buren vinden: ze kreeg een ware klaagzang te horen van problemen: er wordt te snel gereden door sommige straten rond het ziekenhuis, er is veel schade aan hun geparkeerde auto's,... Het kan en moet allemaal beter'.

Doekje voor het bloeden

Maes kreeg van de burgemeester uiteindelijk de toezegging dat die met het ziekenhuis zal overleggen om een paart dagkaartjes voor de parkeertoren aan de buren te geven... Garanties kon hij niet geven, maar hij zou het zeker bespreken.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Severine Maes    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag