Sportnieuws uit de regio

Birmingham City: ordediensten zagen geen noemenswaardige problemen

Birmingham City: ordediensten zagen geen noemenswaardige problemen
Brugge, vrijdag 21/10/2011. "De ordedienst rond de Europa League match tussen Club Brugge en Birmingham City gisterenavond is vlot verlopen en de onthaalstrategie heeft goed gewerkt: de Engelse pers, politie en supporters waren zeer ingenomen met de benadering van de onthaalpolitie." Dat bericht heeft het Brugse stadsbestuur bekend gemaakt. "Donderdag overdag was er geen enkel vermeldenswaardig incident en onmiddellijk voor, tijdens en na de wedstrijd waren er geen noemenswaardige problemen. De enkele bijna-incidenten konden door gepast optreden voorkomen worden en wat pogingen van de Brugse harde kern om Birminghamsupporters te benaderen werden verijdeld," zo meldt het bericht verder.

Tijdens de wedstrijd werden twee Engelsen en een Clubsupporter bestuurlijk aangehouden, respectievelijk wegens herhaalde pogingen om het stadion te betreden zonder toegangsbewijs en weerspannigheid.

De voorbije nacht, tussen 2.00 en 5.00 uur waren er enkel nog wat ge´soleerde incidentjes met heel dronken Engelse supporters "maar zonder veel erg. Drie onder hen mochten enkele uurtjes in de politiecel doorbrengen. Dit brengt het totaal aantal bestuurlijke aanhoudingen op negen (drie de avond voordien, drie tijdens de wedstrijd en drie 3 vannacht). Er werden geen gerechtelijke aanhoudingen of voorleidingen uitgevoerd en geen misdrijven gepleegd."

Burgemeester Patrick Moenaert en korpschef Dirk Van Nuffel blikken dan ook met voldoening terug op deze match, die heel wat voorbereiding en begeleidende maatregelen vereiste.

Over hoe de stad werd achtergelaten, bericht het stadsbestuur niet (foto) en of het gelijkheidsbeginsel betekent dat Bruggelingen zich voortaan even "voorbeeldig" mogen gedragen en bijvoorbeeld alle afval op de Markt of waar dan ook laten vallen waar het valt werd in het bericht ook niet verduidelijkt.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag