Sportnieuws uit de regio

Moenaert: Vlaanderen alleen verantwoordelijk voor njet van RVS


Audio Reportage

Moenaert: Vlaanderen alleen verantwoordelijk voor njet van RVS
Brugge, dinsdag 18/10/2011. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) allerminst aangesproken door de negatieve beslissing van de Raad van State, die de plannen voor het nieuwe voetbalstadion en voor een bedrijvenzone in de spie tussen de spoorlijnen in Sint-Pieters geschorst. "De bal zit nu bij de Vlaamse Regering die een beter dossier moet maken dan wat ze vorig jaar maakten. Hun dossier is ook niet het gevolg van wat wij met het RESOC hebben uitgewerkt, maar omgekeerd: De Vlaamse regering heeft de site gekozen, niet wij, en het is die keuze die nu door de Raad Van State als onvoldoende onderbouwd wordt beschouwd. Ik denk dat op die keuze moet verder worden gewerkt, en dat ze beter moet worden onderbouwd..." zegt Moenaert. "Ik heb een brief gestuurd naar minister Muyters, om daarover met een delegatie van Club Brugge en het Stadsbestuur te overleggen."

De Spie

Volgens Moenaert is vooral het feit dat door de beslissing ook de ontwikkeling van het industriegebied De Sie in Sint-Pieters niet kan worden verder gezet "bijzonder jammer, omdat dat dossier eigenlijk klaar is..."

Hoeveel uitstel?

Op de vraag hoeveel uitstel dit mogelijkerwijs betekent voor het Stadion en de Spie, antwoordde de burgemeester met een veelzeggende gelaatsuitdrukking en in verslagen toon "ik weet dat niet..."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag