Nieuws uit de Brugse regio

Zeebrugge en Lissewege hardst getroffen door NMBS plannen


Audio Reportage


Brugge, maandag 17/10/2011. Het zal iedereen duidelijk zijn dat Brugge en vooral Zeebrugge en Lissewege het hardst getroffen worden door de dit weekend publiek gemaakte NMBS plannen om 300 ritten per dag te schrappen: 11 daarvan hebben direct betrekking op Brugge en 7 op Zeebrugge en Lissewege. Het verwondert dan ook niemand dat in het noorden van Brugge aan beide kanten van het politieke spectrum hard van leer wordt getrokken:

sp.a

"Onverantwoord", zegt Mathys Goderis van de lokale sp.a kern Kern Lissewege Kust. "Als reiziger zijn we van de NMBS all lang gewoon dat treinen te laat komen en dat we nogal eens in het ongewisse gelaten worden, maar dit is voor mij een brug te ver." Goderis hooppt dat Brugge de NMBS nog tot andere inzichten kan brengen.

Open VLD

"Het is onaanvaardbaar dat de mobiliteit tussen de kleine deelgemeenten in het noorden van Brugge en Brugge stad nog verder uitgehold worden", zegt gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke, die al jaren de Zeebrugse belangen verdedigt in de Brugse raad. "Wat mij vooral ook zorgen baart is dat men reizigersverkeer lijkt op te offeren ten voordele van het goederenverkeer. Er is al geen vaste busverbinding en nu gaat de NMBS ook al schrappen, hoe lang nog voor Station Zeebrugge helemaal wordt opgedoekt. Het is dan ook noodzakelijk dat de de burgemeester luid en duidelijk protesteert tegen deze geplande schrappingen en met Jannie Haek, de topman van de NMBS holding , gesprekken voert om deze schrappingen te annuleren. Degelijk openbaar vervoer is een recht voor alle burgers."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Haven    Open VLD    Jean-Marie De Plancke    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag