Nieuws uit de Brugse regio

Jean-Pierre Inghelbrecht wil Toyo Ito in het Minnewater


Audio Reportage

Jean-Pierre Inghelbrecht wil Toyo Ito in het Minnewater
Brugge, donderdag 13/10/2011. Nadat de CD&V-jongeren 'doodleuk vertellen dat we van het monument van Toyo Ito moeten leren houden, kan ik mij niet meer houden,' zegt Jean-Pierre Inghelbrecht, gemeenteraadslid Vlaams Belang, die eraan herinnert dat de CD&V zelf voorstelde het werk te slopen en ik vind, na de aanhoudende protesten, dat het mogelijk moet zijn om het monument te verplaatsen in een uitzonderingsmaatregel of na een declassering. Het monument moet zijn kans krijgen maar staat er duidelijk niet op zijn plaats. Men moet nu ook, 10 jaar na het plaatsen van dit kunstwerk, de Bruggelingen niet willen overtuigen met sensibiliseringscampagnes, die alleen maar geld kosten en hun doel zullen voorbijschieten. Wij stellen voor om het monument inderdaad als toeristische trekpleister uit te spelen maar niet op die plaats.

Minnewater

Het zwaaidok ter hoogte van de Minnewaterbrug en de Poertoren als nieuwe locatie, midden in het water op een onderwaterplatform en 's avonds goed belicht geplaatst, zou een echte trekpleister voor onze stad betekenen. Over de Minnewaterbrug komen immers een paar miljoen toeristen per jaar. De haalbaarheid van mijn voorstel werd al doorgepraat met deskundigen en er zijn al meerdere precedenten van het inpassen van moderne revolutionaire architecturale kunst in historische steden. Denk maar aan de piramiden in glas van het Louvre-museum in Parijs en recent in het Zegemeer van de Réserve te Knokke.

Na jaren verkommering van Toyo Ito werd in 2010 beslist het inmiddels geklasseerde monumment te restaureren voor een ondertussen opgelopen kost van 500 000 euro, zonder de bijkomende werken....

(FN-Meegedeeld-VB)
Meer over Ruimtelijke Ordening    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag