Nieuws uit de Brugse regio

Brugse seniorenadviesraad bestaat 40 jaar


Audio Reportage

Brugse  seniorenadviesraad bestaat 40 jaar
Brugge, woensdag 12/10/2011. Zaterdag wordt in de Stadsschouwburg gevierd dat de Brugse seniorenadviesraad 40 jaar bestaat. Volgens Rik Sagaert, de voorzitter van de Seniorenadviesraad (foto) was die raad 40 jaar geleden baanbrekend, want Brugge was één van de eersten met een eigen raad en blijft de raad na 40 jaar nog 'maandelijks nuttige adviezen afleveren aan het stadsbestuur, waar meestal ook naar wordt geluisterd'.

Als ze geen advies vragen dan geven we het toch ongevraagd


De Seniorenadviesraad is een adviesraad voor senioren , die advies geeft aan het stadsbestuur en het OCMW. Normaal zou de raad daar moeten worden om gevraagd door het stadsbestuur maar dat loopt nog steeds niet zo vlot weet Sagaert, "maar de raad neemt daarop regelmatig zelf het initiatief om ongevraagd advies te verstrekken over dossiers die senioren aanbelangen, en dat blijkt te werken..."

Viering

Op zaterdag 15 oktober 2011 viert de Brugse seniorenadviesraad haar 40ste verjaardag. Na een intro door dansgroep Jumelle, wordt in een projectie 40 jaar SAR toegelicht, gevolgd door een toespraak door burgemeester Patrick Moenaert en een combinatie van vooraf opgenomen interviews met voormalige schepenen en voorzitters en live gesprekken met betrokkenen van vroeger en nu.
Einde omstreeks 16.30 uur met navolgend een receptie met een natje en een droogje in de Rodenbachzaal van de Stadshallen op de Markt.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    Senioren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag