Sportnieuws uit de regio

Brugse schietsport in de lift


Audio Reportage


Brugge, maandag 10/10/2011. De Sint Baafsschutters organiseren op 19 november 2011 in het Parochiaal Centrum Valkenburg voor de derde keer het Open Brugs Kampioenschap liggende wip voor luchtkarabijn. Deze sport zit in Brugge zonder enige twijfel weer in de lift, mede onder invloed van de uitstraling van Valerie Koentges, de Brugse vrouwelijke topschutter, en alle Brugse schuttersverenigingen blijken daar wat van mee te profiteren.

Vrouwen

Volgens Francine Ackx van de de Sint Baafsschutters is het aantal vrouwelijke schutters overigens ook opvallend hoog en is schieten ook echt een sport: "Sommigen weigeren karabijn- en pistoolschieten als sport te zien omdat er schijnbaar weinig lichamelijke inspanning vereist is, maar deze olympische disciplines ernstig beoefenen vergt veel fysische inspanning van de schutter en het mikken vraagt veel concentratie. Het onbeweeglijk in aanslag houden is het resultaat van veel training."

Brugse schuttersgeschiedenis

Er werd overigens reeds Brugse schuttersgeschiedenis beschreven: Bruggeling Gilbert Hoef, nog steeds lid van de schuttersvereniging Sint-Pieters-Roos, nam ooit deel aan de Olympische Spelen, en geldt op dat vlak als de Brugse uitschieter met het karabijn. Hijzelf schiet echter al enkele jaren niet meer: momenteel is de Brugge hoop dus vooral gevestigd op Valerie Koentges, en alle Brugse schuttersverenigingen blijven op zoek naar vooral jong talent...

Het 3e Open Brugs Kampioenschap liggende wip voor luchtkarabijn gaat door op 19 november 2011 in het Par. Centrum Valkenburg in de Legeweg 83 in Sint-Andries.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op users.telenet.be/Sint-Baafsschutters/
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Sint-Andries    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag